Želja čelnika
14

PSG kreće po Zinedinea Zidanea ukoliko napusti Real Madrid

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Čelnici PSG-a su, kako stvari stoje, već identificirali francuskog stručnjaka Zinedinea Zidane kao pravu osobu za posao Unaiya Emeryja na klupi Parižana, piše španska Marca.

O Emeryjevoj sudbini je, čini se, odlučeno onog trenutka kada je Real Madrid preokretom stigao do velike 3:1 pobjede na Santiago Bernabeu u osmini finala Lige prvaka pa malo ko vjeruje da će Parižani večeras okrenuti rezultat u svoju korist.

Francuzi će, kako piše Marca, krenuti po Zidanea ukoliko napusti Madrid, budući da je i njegova budućnost u redovima svjetskog klupskog prvaka pod znakom upitnika zbog loše sezone u domaćim takmičenjima.

"Zinedine bi prema mom mišljenju bio idealan za trenera PSG-a. Osvajanje Lige prvaka s tim klubom trebao bi mu biti sljedeći cilj. Onda bi u budućnosti imao dovoljno vremena da vodi francusku reprezentaciju", rekao je legendarni David Ginola za El Pais.

Podsjetimo, Zidane je dvije uzastopne sezone s Realom osvojio Ligu prvaka, što za sada nije uspjelo nijednom klubu od promjene formata takmičenja.