Nogomet
67

Prvotimac FK Sarajevo Ahmad Kallasi ugostilo dječake iz Sirije

Piše: E. B.
Foto: fksarajevo.ba
Foto: fksarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo danas je ugostio dva mlada Sirijca, Riada (13) i Raida (16), zajedno sa njihovim ocem, koji su stigli u glavni grad Bosne i Hercegovine, a njih je dočekao reprezentativac njihove zemlje i prvotimac Sarajeva, Ahmad Kallasi.

Prvotimac Bordo tima uručio je ispred kluba Raidu i Riadu kompletnu opremu za trening, članske kartice kluba i još nekoliko poklona iz ponude Bordo Fan Shopa, a također im je ponuđeno da se priključe treninzima Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase".

Zajedno sa ocem dječaci će biti gosti FK Sarajevo na prvoj domaćoj utakmici prvaka BiH početkom marta protiv Čelika.

"Drago mi je što sam vidio svoje mlade sunarodnjake i što je FK Sarajevo još jednom pokazao svoju društvenu odgovornosti i veličinu i ugostio ih u klupskim prostorijama uz prigodne poklone. Nadam se da će biti prisutni na našim utakmicama, uvijek ćemo ih rado dočekati, a meni osobno znači mnogo što je klub pokazao da misli na svakoga", kazao je Kallasi za službenu stranicu kluba, dodavši:

"Višegodišnji rat u mojoj državi je nešto stravično. Mnogo osoba je izgubilo živote, mnogo je raseljeno i bilo primorano napustiti svoje domove i sretan sam što su ova dva dječaka, zajedno sa svojom porodicom, pronašli svoje mjesto u prelijepom Sarajevu", istakao je Kallasi.