Nogomet
0

Prvo pretkolo Lige prvaka: Široki - Neftchi

NINA
U prostorijama NK Široki Brijeg danas je, u povodu utakmice pretkola Lige prvaka koja se igra sutra navečer na Pecari, održana konferencija za novinare.

Prisutni su bili predstavnici Širokog Brijega, predsjednik kluba Zlatan Jelić, šef stručnog stožera Ivo Ištuk i najbolji strijelac kluba protekle sezone Domagoj Abramović, dok su azerbajdžanski klub, Neftchi iz Bakua, predstavljali potpredsjednik kluba Namig Guliyev i pomoćni trener Musa Gurbanov.

Prvi trener azerbajdžanskog predstavnika Tuaev Kazbek nije bio prisutan. Razlog - nepoznat. Očigledno je konferenciju smatrao nevažnom. Uvodnu riječ imao je predsjednik hercegovačkog premierligaša Zlatan Mijo Jelić koji je istaknuo da je klub s Pecare učinio sve da organizacija bude na razini jednog kvalitetnog evropskog klupskog takmičenja kao što je Liga prvaka.

“Ovo je historijska utakmica za naš klub i za Hercegovinu, koja po prvi put ugošćuje elitno nogometno evropsko takmičenje, i učinili smo sve da je dočekamo organizacijski spremni”, kazao je Jelić dodavši da će očekivanih 5.000 gledatelja biti smješteno na tribinama sjever i istok budući da je južna tribina i dalje u izgradnji, a trebala bi biti završena u roku od mjesec dana. Široki Brijeg je u ime azerbajdžanskog kluba najprije pozdravio potpredsjednik Neftchija Namig Guliyev.

“Jako lijepo smo dočekani i namjeravamo uzvratiti gostoprimstvom u Bakuu. Očekujemo zanimljivu utakmicu i sreću želimo i jednima i drugima”, kazao je Guliyev istaknuvši kako se nada da će azerbajdžanska televizija uspjeti osigurati izravan prenos za tri miliona gledatelja u glavnom gradu Azerbajdžana.

Više o samoj utakmici kazali su članovi stručnih stožera. Ivo Ištuk je bio optimističan, prije svega jer su pripreme prošle u najboljem redu, a za sutrašnji ogled na raspolaganju mu je cijeli igrački sastav. “Budući da po prvi put igramo u Ligi prvaka, učinit ćemo sve da dođemo do što boljeg rezultata u dvije utakmice prvog pretkola. Zbog toga smo doveli dva-tri pojačanja, a osim Ricarda zadržali smo većinu prošlogodišnjeg sastava. Odigrali smo šest pripremnih utakmica i tempirali smo formu za predstojeće susrete pretkola. Ozračje u ekipi je dobro, a igra tokom priprema je bila zadovoljavajuća”, kazao je strateg s Pecare.

O Neftchiju, kaže, ne zna puno. “Bit će to utakmica iznenađenja, jer o Neftchiju ne znamo puno, tek informacije prikupljene s Interneta. Očekujemo pobjedu i nadam se da nećemo primiti pogodak. Također, cijenimo tradiciju bivšeg prvoligaša 1. ruske lige i to nam daje dodatnu dozu opreza. Bit će to neizvjesna utakmica u kojoj nema favorita. Odlučivat će nijanse”, kazao je Ištuk.

Pomoćni trener Neftchija Musa Gurbanov odgovorio je istom mjerom - i njemu je Široki Brijeg nepoznanica. “Jako malo znamo o Širokom Brijegu, imamo samo informacije iz ogleda sa Spartom. Ove godine, kada je Široki Brijeg postao prvak, nažalost, nismo imali prilike vidjeti njihovu igru. Ono što znamo, doznali smo iz novina. Naš sastav koji će istrčati na teren ne mogu otkriti budući da bi do promjena moglo doći u posljednji trenutak. Sigurno je jedino da radi crvenoga kartona neće igrati Gurbanov. Dat ćemo sve od sebe, a priželjkujemo neriješen rezultat”, poručio je Gurbanov.

Dakle, jedni su drugima velika nepoznanica. Nakon sutrašnjeg ogleda i upoznavanja na Pecari, stvari će za uzvrat u Bakuu donekle biti jasnije.