Prespreman
338

Prvi utisak Douglasa Coste: Nemoguće je pratiti Ronalda na treningu, ovo nikada nisam vidio

Klix.ba
Ronaldo na treningu Juventusa
Ronaldo na treningu Juventusa
Brazilski nogometaš Douglas Costa prenio je prve utiske iz trening kampa Juventusa kojem se nedavno pridružio zvanično najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo, a Brazilac je rekao da je bivšeg igrača Real Madrida nemoguće pratiti na treningu.

Ronaldo je u transferu vrijednom 100 miliona eura prešao iz Real Madrida u Juventus, a brojni stručnjaci, kao i ljudi iz svijeta nogometa, bili su uvjereni da je Stara dama napravila rizičan potez dovođenjem 33-godišnjeg Portugalca.

Ipak, Ronaldo je u prvim danima u novom klubu pokazao zašto iz godine u godinu igra sve bolje, a prema riječima Douglasa Coste, niko na treningu ne može pratiti ritam najboljeg igrača svijeta.

"Nemoguće je pratiti Cristiana Ronalda na treningu. Kada smo stigli, on je već trenirao, a kada smo otišli, još uvijek je bio na treningu. Nikada u karijeri to nisam vidio", rekao je Douglas Costa.

Ronaldo će debi za Juventus upisati 18. augusta kada Stara dama gostuje kod Chieva, a ovaj meč je privukao toliko pažnje da će prijenos biti i na Facebooku.