Nogomet
69

Prvi strijelac lige Admir Raščić za Klix.ba: Uživam u Hong Kongu

Piše: Edin Isanović
Admir Raščić, bivši bh. reprezentativac i nekadašnji nogometaš Željezničara, Sarajeva, Olimpica i Borca preselio je prije nekoliko mjeseci u Hong Kong. Potpisao je ugovor za sa klubom Sun Pegasus. Raščić igra sjajno i trenutno je prvi topnik lige. U pet utakmica postigao je šest pogodaka. Njegov tim je trenutno na drugom mjestu sa 13 bodova.
Raščić u novinama
Raščić u novinama
Ekipa South China ima bod više, ali i dvije utakmice više. Sve sugerira da će Sun Pegasus uskoro preuzeti lidersku poziciju. To nam je potvrdio i Raščić.

“Igramo sjajno. Imamo četiri pobjede i jedan remi. Svojim igrama sam itekako zadovoljan. Postigao sam šest pogodaka. Na posljednjem okršaju upisao sam hat-trick. Kada sam tek stigao malo sam se brinuo kako će to sve izgledati, ali sam se uspio adaptirati”, kaže popularni Rale za Klix.ba.

Dodaje kako je nakon dolaska u Hong Kong imao problema sa aklimatizacijom.

“Ovdje ima mnogo vlage u vazduhu pa sam na treninzima imao osjećaj da ne mogu izdržati napor. Ipak, čovjek se na sve adaptira. No, još se uvijek nisam navikao na hranu. Ovdje stavljaju puno začina”, kroz smijeh kaže Admir.

Tvrdi kako se najviše druži sa saigračima iz kluba, Škorićem, Miovićem i Randelovićem.

“Puno je lakše kada ima igrača iz našeg regiona. Družimo se nakon treninga i utakmica. Sve u svemu, uživam u Hong Kongu. Mislim da ćemo se boriti za sami vrh tabele”, dodaje.

Bivši bh. nogometni reprezentativac podvlači kako mu je realizaciju transfera pomogao Alen Bajkuša.

“Taj čovjek je najzaslužniji što sam ovdje. U Hong Kongu je izuzetno cijenjen. Ostavio je neizbrisiv trag. Koliko je dobro igrao dok je bio u ovoj ligi govori podatak da je kasnije preselio u Francusku”.

Raščić podvlači da je potpisao jednogodišnji ugovor, ali da su čelnici kluba itekako zadovoljni njegovim partijama. Ne isključuje mogućnost da ostane u Hong Kongu i nakon ljeta 2014. godine.

“Najvažnije je da budem zdrav. U dobroj sam formi i mislim da mogu nastaviti ovim ritmom”.

Njegove sjajne partije privukle su pažnje medija pa je bh. internacionalac već dao nekoliko intervjua.