Serie A
64

Prvi poraz Intera, Udinese priredio hladan tuš na "Giuseppe Meazzi"

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni Serije A, a oni su na domećem terenu poraženi od Udinesea rezultatom 3:1.

Nerazzurri su od prvog sudijskog zvižduka krenuli prema golu Udinesea, a Vecino i Perišić propustili su dvije prilike u uvodnih deset minuta. Kazna za promašaj stigla je odmah na drugoj strani, tačnije u 14. minuti kada Lasagna iz peterca loptu šalje u nebranjeni dio mreže Handanoviča.

Primljeni pogodak nije poremetio Inter koji su samo dvije minute nakon toga stiže do poravnanja. Candreva je opet sjajno centrirao s desne strane, a najbolji strijelac Serije A Mauro Icardi postigao gol za 1:1. Ovim pogotkom Argentinac je postao deseti najbolji strijelac Intera svih vremena.

Ekipa Lucijana Spallettija krenula je po drugi pogodak, ali su do poluvremena propustili nekoliko izglednih prilika te je rezultat nakon prvih 45 minuta bio 1:1.

U prvoj minuti drugog poluvremena Lasagna je propustio dobru priliku za Udinese, a hladan tuš domaćim navijačima priredio je De Paul u 61. minuti kada s bijele tačke donosi prednost svojoj ekipi od 2:1. Treba kazati da su gosti najstrožiju kaznu dobili nakon korištenja video tehnologije, a sudija Mariani nakon pregledanog snimka pokazao je na bijelu tačku.

Inter je kao i u prvom poluvremenu odmah krenuo po poravnanje, a u jeku napada prvoplasirane ekipe Serije A uslijedila je kontra Udinesea nakon koje Berak postiže treći gol u 77. minuti kojim je riješio pitanje pobjednika.

Do kraja susreta Nerazzurri su pokušali smanjiti prednost Udinesea, ali u tome nisu uspjeli pa je još uvijek prvoplasirana ekipa na tabeli doživjela prvi poraz u tekućoj sezoni.

Nakon nekompletnog 17. kola Inter je prvi sa 40 osvojenih bodova, i sada ima jedan, odnosno dva boda više od Napolija i Juventusa koji svoje mečeve tek trebaju odigrati, dok je Udinese ovom pobjedom stigao do 11. pozicije i nakon 16 odigranih utakmica ima 21 osvojen bod.

Tabela: