Rafael Benitez
0

"Prvenstvo je dugo, prestići ćemo Milan"

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AP)
Rafael Benitez (Foto: AP)
Nimalo lako nije Interovom treneru Rafaelu Benitezu ove sezone. Svaki korak stavlja mu se u kontekst uspjeha koje je u prošloj sezoni s klubom ostvarivao Jose Mourinho.

Naravno, Portugalčeva prgavost i sama pridonosi zategnutim odnosima, pa tako ostaje zapisano da je u najavi Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva, koje će se održati od 8. do 18. decembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a kojem osvajač Lige prvaka pristupa 15. u polufinalu, Mourinho mogući Interov uspjeh pripisao sebi:

"Ja sam taj klub vodio trinaest utakmica, Benitez će samo dvije. Svjetsko prvenstvo je, dakle, moje, ne njegovo."

Benitez se nije želio uvući u novu konfrotaciju s Mourinhom, pa je tek rekao da je riječ o "velikom treneru" i "istinskom profesionalcu" kojem će rado stisnuti ruku kada ga vidi.

Više od Mourinha Interovog trenera zabrinjava Milan, odnosno prednost od sedam bodova koju "rossoneri" uživaju ispred njegove ekipe nakon 14 ligaških utakmica. Međutim, ne gubi nadu:

"Inter je i dalje moj favorit. Svjestan sam problema, ali vjerujem svom timu. Milan je jak i u dobroj poziciji, ali prvenstvo je dugo i mi u njemu moramo odraditi svoj posao. Na kraju ćemo biti prvi."