Nogomet
131

Prošli smo u polufinale, slijedi wi-fi: Messi i Gaučosi pokazali čari moderne tehnologije

Klix.ba
Reprezentacija Argentine je pobjedom nad Venezuelom (4:1) izborila polufinale Copa America Centenarija, ali u svlačionici Gaučosa nije bilo posebne proslave. Zvijezde Gaučosa predvođene Leom Messijem više je zanimalo šta se dešava na društevnim mrežama.

Ofanzivac Argentine i član kineskog kluba Hebei China Fortune Ezequiel Lavezzi na Instagramu je objavio fotografiju njegovih saigrača kako polunagi sjede na stolicama i surfaju na svojim mobitelima.

Autor fotografije je defanzivac Manchester Uniteda Marcus Rojo, a na fotografiji su Leo Messi, Javier Mascherano, Erequiel Lavezzi, Jonathan Maidana, Ever Banega, Sergio Augero i Gonzalo Higuain.

Terminas un partido y tipo... 📸 gentileza de @marcosrojo

Fotografiju objavljuje Ezequiel Lavezzi (@pocho22lavezzi)

Pored toga što su pokazali čari moderne tehnologije koja se već odavno ušetala u svlačionice najvećih klubova i reprezentacija, doima se da su igrači Argentine pokazali i mali nedostatak poštovanja prema reprezentativcima Venezuele čije su dresove, koje su razmijenili nakon meča, ostavili na podu.

Podsjetimo, Argentina je slavila rezultatom 4:1, a golove su postigli Higuain (8' i 28'), Messi (60') i Lamela (71'), dok je jedini gol za Venezuelu postigao Rondon. Argentina će u polufinalu igrati protiv SAD-a, dok drugi par čine Kolumbija i Čile. Polufinala su na rasporedu 22. i 23. juna u ranim jutarnjim satima po našem računanju vremena.