Incident u Engleskoj
26

Proslavljeni stoper Premiershipa pred očima djece davio i udarao trenera U-12 ekipe

D. P.
Incident na utakmici U-12 ekipa (Foto: Screenshot)
Incident na utakmici U-12 ekipa (Foto: Screenshot)
Slavni nogometaš i bivši kapiten Evertona Ashley Williams autor je incidenta o kojem bruji Engleska nakon što je napao trenera U-12 ekipe.

Williams je prisustvovao utakmici u Manchesteru u kojoj je nastupio njegov sin. Sin čuvenog defanzivca igrao je u dresu TSC Uniteda protiv Corinthiansa, a utakmicu je prekinuo veliki incident.

Stoper, koji je u Premiershipu ostavio dubok trag odigravši više od 240 utakmica, u jednom trenutku nasrnuo je na protivničkog trenera. Iako taj snimak nije objavljen na društvenim mrežama, prema navodima svjedoka Williams je davio i udario šakom protivničkog trenera.

Objavljen je snimak u kojem su uspjeli drugi roditelji smiriti doskorašnjeg nogometaša koji je karijeru završio prošle godine u dresu Bristol Cityja.

Bivši nogometaš kažnjen je zbog nedoličnog ponašanja, nasilnih postupaka i prijetnji te udaranja protivničkog trenera. Ono što je šokiralo britansku javnost, jeste da je nasilne postupke priredio pred očima dječice koja su igrala utakmicu.

Roditelji su na kraju uspjeli odvući Williamsa dok su djeca bila zaprepaštena onim što vide. Zanimljivo, osim Williamsovog sina, na utakmici je bila prisutna i njegova supruga.

Advokati Williamsa naglasili su da je proslavljeni nogometaš bio prvi napadnut, no svjedoci su potvrdili da je sve suprotno od onoga što je rekao.