I dalje je bitna tema
15

Proslavljeni Marokanac žestoko o Halilhodžiću: Otkaz je morao dobiti i ranije

D. P.
Mokhtari je veći dio karijere proveo u Njemačkoj (Foto: EPA-EFE)
Mokhtari je veći dio karijere proveo u Njemačkoj (Foto: EPA-EFE)
Iako se Svjetsko prvenstvo u Kataru završilo i tako je iz fokusa javnosti "ispala" priča o selektoru Maroka Walidu Regraguiju i načinu na koji je smijenjen njegov prethodnik Vahid Halilhodžić, još uvijek je u nekim marokanskim medijima proslavljeni bh. stručnjak aktuelna tema.

Halilhodžić je otkaz u Maroku dobio zbog nesuglasica sa rukovodstvom saveza, ali i navijačima kojima se zamjerio zbog toga što je otpisao nekoliko glavnih zvijezda tima poput Hakima Ziyecha, Aminea Harita i Noussaira Mazraouija.

Naslijedio ga je Walid Regragui, koji je reprezentaciju Maroka na senzacionalan način doveo do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru i tako postao nacionalni heroj.

Među onima koji su podržali smjenu Halilhodžića, nakon što je otvorio put reprezentaciji za Mundijal, je i proslavljeni marokanski reprezentativac Youssef Mokhtari, koji je u nedavnoj izjavi za marokanske medije poručio da je Halilhodžić i ranije trebao dobiti otkaz.

"Najbolji igrači moraju igrati. Vahid Halilhodžić je morao otkaz dobiti odmah nakon što je otpisao najbolje igrače", rekao je Mokhtari za MVN Media.

Igrač koji je ime etabilirao igranjem u Njemačkoj poručuje da je vjerovao u uspjeh Regraguija s kojim je dijelio svlačionicu u reprezentaciji Maroka.

"Regragui mi nije prijatelj. On je moj brat. Sve smo radili zajedno i uspjeh me nije iznenadio", dodao je Mokhtari.

Inače, Mokhtari je prije četiri godine završio karijeru. Najveći dio igračkih dana proveo je u Njemačkoj igrajući, između ostalog, za Koln, Duisburg, FSV Frankfurt, Energie Cottbus, Greuther Furth, Regensburg i brojne druge klubove. Za Maroko je upisao 23 nastupa i postigao sedam golova.