Možemo bolje
645

Prosinečki: Ovo nije naša najbolja igra, ali najvažnija je pobjeda

Piše: K. H.
Foto: D.B./Klix.ba
Foto: D. B./Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki upisao je pobjedu u prvoj zvaničnoj utakmici na klupi reprezentacije BiH, a Zmajevi su u Belfastu porazili Sjevernu Irsku rezultatom 2:1. Na konferenciji za medije nakon meča, Prosinečki je rekao da je zadovoljan pobjedom, ali da naš tim može još puno bolje.

Selektor je rekao da je ovo bila teška utakmica i da je Sjeverna Irska odlična ekipa protiv koje je jako teško uzeti bodove na gostujućem terenu.

"Bila je ovo teška utakmica i znali smo da će tako biti. Znali smo da Sjeverna Irska igra dobro u Belfastu, pravili su konstantni pritisak, pogotovo u prvom poluvremenu, mi nismo bili ti koji igramo i bilo je teško igrati. Kroz jednu akciju smo dali pogodak, imali smo preko Džeke još jednu priliku, a sigurno je da sam više zadovoljan drugim poluvremenom jer smo bolje stajali na terenu. Na ovom terenu će teško bilo koja reprezentacija uzeti bodove. Sjeverna Irska dominira trkom i snagom, zbog toga su dominantni, čestitam mojim igračima na pobjedi jer tri boda su na kraju najbitnija", kazao je Prosinečki, pa nastavio:

"Čeka nas druga utakmica i mi ćemo pokušati popraviti neke stvari, imamo problema s igračima u odbrani i to nam je najveći hendikep. Ćivić nije u potpunosti spreman, nije trenirao i morat ćemo vidjeti šta ćemo uraditi za meč s Austrijom. Ovo nije bila naša najbolja igra i sigurno je da možemo bolje", dodao je selektor BiH.

Prosinečki je nakon toga rekao da je Pjanić izašao zbog igre i da je Sjeverna Irska bila bolji protivnik, zbog čega moramo biti zadovoljni s tri osvojena boda.

"Pjanić je izašao zbog povrede, moramo vidjeti šta je s njim. Imamo puno problema s povredama i na kraju moramo biti zadovoljni s tri boda. Sjeverna Irska je danas dominirala, a mi smo pobijedili. To je tako u nogometu. Nekada igraš loše i pobijediš, a čestitam igračima na teškoj i napornoj utakmici", kazao je Prosinečki.

Sljedeći meč Zmajevi igraju u utorak protiv Austrije na stadionu Bilino Polje u Zenici.