Selektor o kapitenu
30

Prosinečki: Nadam se da će Džeko završiti posao s Interom

Piše: D. B.
Robert Prosinečki (Foto: D. S./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: D. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki je na Centrotoursovom druženju reprezentativaca i građana u Sarajevu spomenuo kapitena Edina Džeku koji bi trebao napustiti Romu i preći u Inter.

Prosinečki je u petak na konferenciji za medije rekao da će Džeko kasniti jer "mora nešto završiti", a mediji su to protumačili kao finalizaciju transfera. Danas je selektor ponovo govorio o Edinu te jasno rekao da se nada realizaciji transfera u Inter.

"Edin danas dolazi u Sarajevo, a da li je završio u Milanu ili ne, ne znam. Neka on to kaže, mi svi očekujemo da ode tamo gdje će mu biti bolje, nadam se da će završiti posao s Interom te da ćemo svi biti zadovoljni", izjavio je Prosinečki.

On neće moći računati na povrijeđene Seada Kolašinca i Radeta Krunića, a u prvoj utakmici protiv Finske neće biti suspendovanog Miralema Pjanića.

"Koga nema, bez njega se može i mora. Razmišljamo o igračima koje imao. Sarić dolazi danas, kao i Nastić te Pjanić. Tada ćemo biti na okupu", rekao je selektor.

Ponovio je da je zainteresovan za Emira Dilavera koji igra za zagrebački Dinamo.

"Za Dilavera smo zainteresovani, odigrao je odličnu sezonu u Dinamu, mogao bi nam biti pojačanje. To je kvalitetan igrač, trebamo se dogovoriti oko papira", poručio je Prosinečki.

Zmajevi s Fincima igraju 8., a s Italijanima 11. juna. Obje utakmice su u gostima.