Pobjeda u Vaduzu
124

Prosinečki: Možemo biti zadovoljni viđenim; Hodžić: Želimo pokazati našu pravu snagu

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nakon pobjede nad Lihtenštajnom selektor Robert Prosinečki i naši reprezentativci bili su zadovoljni zbog osvojena tri boda na kraju kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Selektor Prosinečki je rekao da su Zmajevi odradili dobar meč i da smo mogli postići više pogodaka.

"Momci su dobro odradili ovaj meč. Pored tri gola imali smo još prilika. Prvi put smo igrali u ovom sastavu, sa igračima koji su manje igrali do sada i možemo biti zadovoljni viđenim. Predstoji nam žrijeb za play-off, pa ćemo se spremati za to", kazao je Prosinečki.

Dvostruki strijelac Armin Hodžić ističe da ova ekipa ima još mnogo toga da pokaže.

„Bilo je dosta teško igrati večeras. Svima nam je žao što se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo, ali imamo još jednu priliku u martu i želimo svima da pokažemo koliko smo jaki. Sretan sam zbog golova i zbog osvojena tri boda", kazao je Hodžić.

Eldar Ćivić nije krio zadovoljstvo zbog gola za nacionalni tim.

"Presretan sam što sam postigao svoj prvi gol za reprezentaciju. Trebao nam je taj gol i poslije je bilo lakše igrati. Protivnik se dobro branio do tog momenta, ali na kraju je do izražaja došao kvalitet koji je na našoj strani", kazao je Ćivić.

Dino Hotić o debiju za A tim rekao je da žali što nije postigao pogodak iz prilika koje je imao.

"Sretan sam zbog debija. Žao mi je što nisam postigao gol, a imao sam priliku. Nakon vodstva od 1:0 bilo je lakše igrati i postigli smo još dva. Važno je da smo osvojili tri boda i sad nam preostaje da se spremimo za baraž u martu", kazao je Hotić.

Utakmicu je prokomentarisao i golman Kenan Pirić:

"Bilo je veoma hladno, ali odigrali smo dobru utakmicu. Na neki način smo opravdali očekivanja. Sretan sam što mi je selektor ukazao povjerenje i što sam prvi put bio na golu u jednoj kvalifikacionoj utakmici, ali i zbog toga što sam sačuvao mrežu. Bilo je teško jer se protivnik povukao. Nije lako bilo kojoj ekipi postići gol kad se brani da deset igrača. Uspjeli smo u drugom poluvremenu da probijemo njihov blok i kasnije je sve išlo u našu korist", kazao je Pirić.

Naredni meč Zmajevi igraju u martu u okviru baraža za Evropsko prvenstvo.