Sastanak u četvrtak
560

Prosinečki: Moj uslov za mjesto selektora BiH je da dovedem svoje pomoćnike

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Robert Prosinečki je još jednom istakao da mu novac nije na prvom mjestu kada je eventualna pozicija selektora Bosne i Hercegovine u pitanju, već odriješene ruke kod izbora pomoćnika.

Hrvatski stručnjak je jedan od dva kandidata za selektora BiH (drugi je Amar Osim), a ovaj stav je više puta iznosio ranije, a to je ponovio i jučer u intervjuu za Nezavisne novine.

"Teško je reći u ovom trenutku hoću li biti novi selektor bh. tima. Lično bih volio prihvatiti taj izazov. Ljudi iz Nogometnog saveza BiH su me kontaktirali nakon sjednice održane u petak. Informiran sam da sam u užem izboru i načelno smo dogovorili novi sastanak u četvrtak. Još ne znam da li će to biti ovdje u Zagrebu ili negdje drugdje. Tek kada obavimo razgovore moći ću reći i nešto više vezano za moj eventualni angažman na klupi BiH", istakao je Prosinečki i potom još jednom pojasnio da plata od 30.000 KM nije prepreka njegovom angažmanu.

"Prvo ću, naravno, saslušati što se od mene očekuje. Želim znati kako predstavnici NSBiH vide našu eventualnu buduću saradnju. Moj stav neće biti fokusiran na novac. Prije svega zanimat će me izbor saradnika u stručnom štabu. Ja već godinama gdje god sam radio imao sam svoje standardne pomoćnike. To su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, gdje god sam radio i bez toga teško da možemo doći do dogovora, ali vidjet ćemo. Treba vidjeti kakav će biti stav predstavnika NSBiH po tom pitanju, pa ćemo razgovarati i o ostalim detaljima", izjavio je Prosinečki koji je dodao kako vjeruje da Zmajevi imaju kvalitet da mogu otići na veliko takmičenje.

Ime novog selektora reprezentacije BiH trebalo bi biti poznato na sjednici 4. januara.