Nakon čitanja spiska
76

Prosinečki: Jajalo je zaslužio poziv, u Premijer ligi BiH nema igrača za reprezentaciju

K. H.
Robert Prosinečki i Vinko Marinović (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Robert Prosinečki i Vinko Marinović (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki nakon čitanja spiska igrača koji su dobili poziv za kvalifikacione mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine rekao je kako naš tim još uvijek ima realne šanse da izbori odlazak na smotru najboljih.

Prosinečki je za razliku od prethodnih okupljanja pozvao neke nove igrače, a prvi put od kada je na poziciji selektora Zmajeva u nacionalnom timu svoje mjesto je pronašao krilni napadač Dinama Izet Hajrović.

"Dvije utakmice dolaze u desetom mjesecu, pozvali smo 25 igrača s tim da su neki još uvijek pod upitnikom zbog povreda, tako da smo napravili širi spisak. Neki novi igrači su tu, analizom smo došli do brojke od 25 igrača, od kojih očekujemo da naprave dobar rezultat. Konačni spisak se još uvijek može promijeniti, imamo još dvije ligaške utakmice do okupljanja", kazao je Prosinečki koji je potom prokomentarisao poziv Mati Jajalu.

"Vrlo kratko i jasno. Jajalo igra konstantno i po 90 minuta u Udineseu, a primjera radi, Bešić nikako nema minutažu. Sigurno je da će nam takav igrač pomoći, posebno jer je ranije igrao u ovom timu. Sanjin Prcić je često mijenjao sredinu pa nije u kontinuitetu, a mislim da ovaj tim ima kvalitet i da može napraviti rezultat koji se očekuje", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je kazao da pritisak postoji od prvog dana, ali da se naučio nositi s tim.

"Imam pritisak od prvog dana, ali to je normalno i u nogometu i u našoj profesiji. Znamo u kakvoj smo situaciji i svjesni smo svega, vjerujem da ćemo vratiti ekipu na pravi put i ostvariti dobar rezultat. Igrači iz Premijer lige nisu dobili poziv u A tim, jer iskreno mislim da u domaćem prvenstvu nema kvaliteta za mjesto u reprezentaciji, a ko ima, dobio je poziv u mladu reprezentaciju", rekao je Prosinečki.