Favoriti u utakmici
27

Prosinečki i Džeko pred meč s Lihtenštajnom: Svaki bod je bitan, danas svi igraju lopte

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na današnjoj konferenciji za novinare na Bilinom Polju je kazao kako nemaju prava na kiks te da očekuju pobjedu u utakmici protiv Lihtenštajna koja se sutra igra u Zenici.

Prosinečki je kazao kako će na Bilino Polje sutra istrčati standardna reprezentacija BiH bez mnogo promjena te da u narednim utakmicama mogu razmišljati samo o pobjedama.

“Sigurno je da mi u ovom ciklusu od dvije utakmice samo možemo razmišljati o pobjedu kako ne bi došli u meč lopte u desetom mjesecu. Sutra će igrati onaj sastav o kojem smo i razmišljali. Neće biti mnogo promjena, svi su zdravi. Za tri dana imamo utakmicu i s Armencima, neke igrače ćemo probati ako bude dobar rezultat. Sada su nam najvažniji bodovi, nemamo prava na kiks i sutra očekujemo pobjedu. Nećemo bježati, favoriti smo i vjerujem da će biti dobra utakmica, da ćemo imati samopouzdanje. Ako uđemo kako treba, neće biti problema”, kazao je Prosinečki.

Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)

Dodao je kako postoji pritisak, da je u nogometu on uvjek tu, ali da moraju razmišljati i o narednim utakmicama. Prokomentarisao je i naredne mečeve i kalkulacije za odlazak na Evropsko prvenstvo te dodao da sve ovisi o njima.

"Igramo utakmicu po utakmicu, ali što god da se desi u Armeniji, Finskoj, vi morate pobijediti sve utakmice. U ovom ciklusu moramo dobiti sve da bismo dočekali Finsku u BiH i imali šansu da odlazak. Bilo bi dobro da budu neki neriješeni rezultati uz neke kalkulacije, ali sve to ovisi samo o nama. Ako budemo oni koji jesu uz dvije povrede bit ćemo ti koji će odlučivati ko će otići na Evropsko prvenstvo", izjavio je Prosinečki te dodao da su se i novajlije pokazale dobro na treninzima te da sigurno neće dobiti samo "hvala" za svoj rad.

Na konferenciji uz Prosinečkog novinarima se obratio i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji je kazao da u narednim utakmicama nikoga ne smiju podcijeniti.

Edin Džeko (Foto: E. M./Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: E. M./Klix.ba)

“Mislim da smo mi mnogo kvalitetniji bili i od Finske ali smo izgubili. Vjerujem da je Finska kvalitetnija od Lihtenštajna, ali da ćemo sutra pobijediti utakmicu. Danas ne smijemo nikoga podcijeniti, svi igraju lopte, i svi moramo dati sve od sebe ne razmišljajući o utakmici o Armeniji. Dosta bodova smo prosuli, svaki bod nam je potreban, a pobjeda protiv Lihtenštajna će nam dati samopouzdanje da u Armeniji odigramo što bolje i donesemo rezultat koji svi hoće”, kazao je Džeko.

Naš kapiten je dodao da se od svakog napadača očekuju golovi te da o svemu odlučuje sudbina, ali i da bi volio povećati broj datih golova Lihtenštajnu.

Nakon konferencije za novinare Zmajevi će na Bilinom Polju održati i službeni trening koji će za medije biti otvoren prvih 15 minuta.