Vjeruje u tri boda
369

Prosinečki: Grci su ponosan narod i sigurno će dati sve od sebe, ali idemo na pobjedu

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: D. S./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: D. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki uoči utakmice 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Grčke rekao je da našem timu u ovom susretu odgovara samo pobjeda i osvajanje tri boda i da će s tom idejom svi naši igrači ući u duel protiv Helena.
Prosinečki je na početku rekao da ne može računati na Tonija Šunjića koji se povrijedio, a da će više informacija o Višći i Kvržiću biti poznato nakon večerašnjeg treninga.

"Nažalost, Toni Šunjić se povrijedio i neće biti u konkurenciji za utakmicu. Vidjet ćemo poslije treninga na koga možemo računati, Kvržić i Višća imaju probleme, a poslije treninga će situacija biti još jasnija. Sigurno razmišljamo o tome ko će biti njihove zamjene, ali prvo ćemo vidjeti da li možemo računati na njih", otkrio je selektor.

Prosinečki smatra da su Grci, bez obzira na podmlađenu ekipu, sigurno respektabilan protivnik.

"Sigurno ćemo pokušati da odigramo jednu dobru utakmicu s dobrim ritmom, kao što smo odigrali protiv Finske. Svjesni smo da utakmica neće biti nimalo lagana, očekuje nas jedan protivnik koji je željan dokazivanja, vidjeli smo protiv Italije da imaju veliku želju da se dokažu, ali skautirali smo ih i nadamo se najboljem. Naravno da nije isto igrati pred domaćim navijačima i u gostima, ali situacija je takva", istakao je Prosinečki.

Prosinečki je istakao da naš tim nema drugog izbora nego ići na pobjedu.

"Sigurno je da imamo neke šanse za prolaz. Mi moramo sutra dati sve od sebe da bi ostali u utrci, Grci su jedan ponosan narod i sigurno će dati sve od sebe. Njihovi mladi i novi igrači će sigurno biti maksimalno motivisani, mi nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu i tako ćemo se postaviti", kazao je selektor Zmajeva.

Utakmica između Grčke i Bosne i Hercegovine igra se u utorak s početkom u 20:45 sati na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini.

Nakon sedam odigranih utakmica u grupi J, Zmajevi se nalaze na diobi treće pozicije sa 10 osvojenih bodova, koliko ima i Armenija, a dva boda više ima Finska koja je na drugoj poziciji. Na prvom mjestu nalazi se Italija koja ima maksimalan 21 bod i već je osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.