Turska Super liga
70

Prosinečki doživio novi poraz na klupi Kayserispora, nije pomogao ni gol Mešanovića

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: H. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: H. M./Klix.ba)
Ekipa Kayserispora koju s klupe predvodi bivši bh. selektor Robert Prosinečki doživjela je novi poraz u turskoj Super ligi, a oni su ovaj put poraženi od Galatasarayja u gostima rezultatom 4:1.

Galata je puno bolje otvorila meč i već u petoj minuti stižu u vodstvo nakon što je Buyuk iskoristio asistenciju Mariana i pogodio za 1:0, da bi sredinom drugog poluvremena Donk pogodio za 2:0 i donio veliku prednost svom timu.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 64. minuti kada Feghouli pogađa za 3:0, a jedino što je tim Roberta Prosinečkog upisao uraditi do kraja meča je utješni pogodak koji je postigao Muris Mešanović u 69. minuti. U finišu meča Galata je postigla još jedan gol, a u listu strijelaca se upisao Feghouli u 94. minuti.

Tako je bivši selektor Zmajeva još uvijek bez pobjede na klupi ovog turskog tima i predstoji mu veoma težak zadatak da izbori opstanak u društvu najboljih.

Kayserispor je na posljednjem mjestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova, sedam manje od Antalyaspora koji je prvi iznad zone ispadanja sa 18 bodova.

Tabela: