Nakon remija
241

Prosinečki: Da je Džeko bio svjež, sigurno bi dao gol

Piše: E. M.
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je prijateljski susret protiv Crne Gore na Bilinom Polju. Meč je završen rezultatom 0:0, a selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki je nakon utakmice kazao kako je zadovoljan, ali da ova ekipa može puno bolje igrati.

Prosinečki je kazao kako mu je velika čast što je bio dio štaba koji je večeras ispratio tri bh. nogometna velikana. Dodao je kako mu je teško reći išta o utakmici s obzirom da su svi igrači došli nakon završenih liga i u nezgodnom terminu, ali da je zadovoljan sa odigranih 90 minuta na Bilinom Polju.

"U jednom dijelu mi se večerašnja igra činila jako dobrom. Dominirali smo na terenu, imali smo tri-četiri šanse i mogu biti zadovoljan što se tiče tog dijela. Ova ekipa može puno bolje igrati, ali imamo dosta prostora da se uigramo do najvažnijih utakmica", rekao je Prosinečki.

Posebno je istakao kako su zmajevi s novim igračima dobili širinu na desnom boku.

"Svi su dali sve od sebe. Da je Džeko bio svjež, sigurno bi dao gol. Ne zabrinjava me ništa, imamo još jednu veoma tešku utakmicu s Južnom Korejom koja je u drugačijem ritmu nego mi. Ovo će biti zadnji test Južne Koreje, imamo težak put, jedan dan odmora i odmah nakon toga utakmicu. Vjerujemo da neće biti lako", dodao je Prosinečki.

Mišljenja je da će kroz vrijeme debitanti dobiti sigurno mjesto u reprezentaciji, ali i da ima prostora za mlade reprezentativce koji pokazuju kvalitet i dobru igru.

"Odbrana je odradila dobar posao, ali moramo poraditi na nekim stvarima. Dobili smo Nastića prema naprijed i mislim da možemo puno bolje neke stvari riješiti, ali pred nama je napredovanje. Višća je bio prvo poluvrijeme odličan, namjestio je dvije šanse. Duljevićeve kvalitete znamo i kroz ove utakmice u Bugarskoj i sa Senegalom. Radi se o kvalitetnom igraču i dobro će doći na pozicijama koje igra", kazao je selektor naše reprezentacije.

Na kraj je dodao da u igru nisu ušli Bešić koji ima problema s koljenom, ali da bi trebao biti spreman za Južnu Koreju, ali i da će Bajić u narednoj utakmici 1. juna dobiti priliku na terenu.