Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Susicu setaj, hvala za sve al ti ne mozes dalje.
Nisam stručnjak, ali mislim da bi Sušić nekada trebao poslušati glas javnosti o svemu što se u posljednje vrijeme dešava u reprezentaciji.
Imam osjećaj kao da u inat pravi ove poteze koji idu na štetu repke...:-(
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nevjerovatno je da na klupi sjede igrači ***rtiva, werdera, hofenheima, a igraju dva igrača HNL-a hajdukovci TSS i Avdija - pa ovo je toliko prozirno da čovjek ne povjeruje... Činjenica je da nema taktike i igre - Sušić kao strateg nema pojma - treba nam osvježenje u vidu novog iskusnog selektora - neko zvučno ime dostojno strahopoštovanja... Sušiću - hvala i doviđenja...
Meni je još gore kakvi to stručnjaci sjede u savezu da ne vide kako nam ovaj ublehaš uništava generaciju igrača i kako nema novinara s mudima da mu na presici jebu kevu.
Susic je kriv za trenutno stanje u reprezentaciji Bosne I Hercegovine covjek sastavlja postavu za koju ja koji nisam strucnjak znam da ne stima hvala ti za sve/ Barbarez dobro nam dosao !
Naravno da su nužne promjene:Safet Sušić je najmanje bolna a realna promjena!
Zaboli Papeta. On je jedini koji ce sigurno ici u Pariz 2016. Kod Almice na sarmu I podvarak. Samo da ne zakasni na metro.
Mnogo je pitanja, ali zato ima samo jedan odgovor: "SUSICU ODLAZI"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za ovo su krive samo 3 osobe 1.Safet Susic 2.Safet Susic 3.Safet Susic Jako je ose gledati ljude koji nemaju pojma o svom poslu, a nazalost ima ih svugdje.
Procitah jedan kom. s kojim se apsolutno slazem. Moderan fudbal podrazumijeva trcanje. Besic je jedini igrac koji se uklapa u takvu koncepciju. Na SP Kostarika je pobjedivala trcanjem, Cile isto tako, Mexico, i Kipar sinoc. Kod nas je repka lijena i kao takva mogla je funkcjonisat kad igra Miske jer je on iskustvom, a i znanjem znao pogodit napadaca u glavu i odatle 60% golova koje smo postizali. Pjanic jeste maistor ali nema on tu ulogu vodje koju treba da ima.Kada je sinoc njegova vjestina bila najpotrebnija on se izggubio zadnjih 30min. Realno napadati Susica nema smisla jer nemoze on nista promjenit sa onakvim igracima. Oni ako napune mrezu protivnika dok su svjezu dobro jeste, a ako ne onda se desi ono sto nam se sinoc desilo.
Mislim da Šunjić i Bičakćić nisu toliko slabo igrali.Morali su zatvarati bokove jer tu nije bilo Vršajevića i Lulića.Bešić je nešto i uspio zatvoriti ali je to premalo.Kod prvog gola Kipra-greška Begovića jer mu gol daje igrač pola metra niži od njega.Kod drugog gola Vršejavić je bio negdje na ćevapima na Kamberovića polju a iza njega prazna ledina.Bičakćić nije mogao da stigne igrača koji je išao po krilu gdje je trebao biti Avdija.Vezni red nije imao nikakve ideje u igri.Džeko se vraćao na centar da dobije loptu.Sve u svemu vrlo loše utakmica.Ali idemo dalje u nove pobjede.Nadam se da je ovo i Safet vidio.Mislim da zaslužujemo boljeg trenera koji će napokon postaviti bilo kakvu taktiku na teren,a ne samo očekivati vanserijske poteze nekih reprezentativaca.
Ma mi smo izgleda "zrtva" za ekipe koje traze da nakon 2-3 godine nekog pobjede. Prvo nigerija, pa sad kipar, mozda je sledeca andora :D
Dzeko je problem za reprezentaciju i niko vise on teba da ide!!!
E baš lijepo rečeno,ko bi normalan u prvu postavu stavio Vršajevića,Sušića i Prcića koji je tek stigao?Oggovor je:Safet Prokletstvo Zukanovića,čovjek je samo zbog nepravde van repke,sve dok je tako,nikad da Bog da i ne pobijedili dok ovo Tele ne dobije otkaz.
Stvarno je vrijeme da Sušić ide. Valjda su sada svi krediti potrošeni. Dobili smo bolnu opomenu odmah na startu. Savez je treba primiti k srcu i Sušiću kupiti kartu za Pariz u jednom smjeru inače Francuske vidjeti nećemo. Sada je jasno svakome živo da Safet zna samo jednu taktiku: nagrnuti u prvih 20 minuta i dati što više golova. Ako to ne uspije, ako se suparnik odbrani, Safet Plana B nema i protivnik može računati na bod/ove. Ima vremena do oktobra i može se zamjena za selektora pronaći. Sa ovim čovjekom poboljšanja nema. Ne radi scouting protivnika uopće. Ne zna protiv koga igra. Gura igrače na osnovu svih drugih kriterija osim onog najvažnijeg: kvalitete. Ne zna postaviti taktiku i kako čekivati da igrači znaju šta raditi ako on nema predstavu? I na kraju ono najgore: Safet Sušić nikada, ama baš nikada, nije preuzeo odgovornost za poraz. Iznenadila ga je brzina Nigerije, iznenadili su ga naši igrači protiv Kipra, iznenadit će ga i kada Sunce izađe ujutro.
Ne treba bit mnogo pametan , nego je kod nas izgleda uvijek tesko uciniti promjene iako je ocigledno da su potrebne. Pogledajte profil uspjesnih trenera: Mourinho, Guardiola, Ancelotti, Ferguson, Löw, Simeone itd itd....slozicete se da svi imaju nesto zajednicko, a to je autoritet, temperament, pozitivnu agresivnost, odlucnost..i ono sto se kod nas kaze "O.DJ.E.B.I BA" stav! Da li Susic ima ijednu slicnost ?
tak je hrvoje bez trcanja nema modernog fudbala
Ma, daj, sad udarite i drvljem i kamenjem po Sušiću jer su mu igrali Tino Sušić i Prcić... Kako vas nije Boga sram?! U repki je 11 igrača, nije valjda da 2 mlađa i izuzetno talentirana igrača unose kaos?! Pa Hrvatska je prije tjedan dana tukla Cipar 2:0 s totalno drugim timom... sve od reda 18-godišnjaci, od kojih su neki jučer zato bili prevažni u pobjedi protiv Malte. BiH tim je dobar, ali očito vapi za "obnovom", a ta obnova onda podrazumijeva i promijenu stava i svijesti o tomu kako se igra za repku. Tko ne igra srcem i ne "gine" na terenu, taj ne smije više biti u prvom timu, bez obzira na reputaciju i talent. Bešić je jedini čovjek koji je jučer trčao i dobro bi bilo napraviti analizu koliko tko pretrči po utakmici i ima dodira s loptom. Hrvatski izbornik je ukazao i dokazao brojkama da je upravo taj segment igre bio presudan u jalovom Hrvatskom nastupu u Brazilu - s Meksikom se uopće nije trčalo koliko se moralo, a tko ne trči, biva donji. Pitajmo to stare, a ne nove BH zvijezde
Davali smo u prošlosti šanse daleko većim levatima od njih - nije to Sušića i Kovača, nego do igrača koji za milujune eura trče kao ludi, a za svoju zemlju kao da ih netko vodi na strijeljanje, čast iznimkama. Džeko, na primjer, je sjajan igrač u klubu i čovjek u svakodnevnom životu, ali taj dečko jednostavno ne trči, ne stvara paniku u protivničkim redovima, boji se uklizavati, proklizavati, ludirati sena terenu jer mu je klub zaporiujetio da se ne smije ozlijediti. Ja bih nsve te velike zvijezde ili velikih klubova stavio ad acta, i u vatru bih gurnio neafirmirane, a sjajne talente koje svako selo ima, pa ćeš vidjeti šta je prava trka i borba. Ista stvar i s Hrvatskom - prvi HR tim puca od vodećih zvijezda najvećih svjetskih klubova koji za glubove "poginuše", na glavu se nasadiše, a u repki k'o pizzzde. To sve treba pošamariti i vratiti u rezervni tim, pa ako im se igra, onda neka stvarno igraju ili neka puste mlade snage koje imaju i patriotski naboj, ali i želju za dokazivanjem.
crno crno crno mi je sveeeeeeeeeeeeeee