Preuzeo Austriju
1

Propao prvobitni dogovor: Ralf Rangnick je u potpunosti napustio Manchester United

K. H.
Ralf Rangnick (Foto: EPA-EFE)
Ralf Rangnick (Foto: EPA-EFE)
Ralf Rangnick više nije trener Manchester Uniteda i da će se to desiti poznato je već više od dva mjeseca, no ovaj stručnjak u potpunosti će napustiti Crvene đavole i iako je to prvobitno najavljeno, neće ostati kao savjetnik u klubu.

Klub s Old Trafforda se oglasio saopćenjem za javnost u kojem su istakli da Rangnick neće ostati na funkciji klupskog konsultanta, a razlog je taj što je preuzeo mjesto selektora Austrije, što je posao koji mu ne dozvoljava nijedan angažman više.

"Po zajedničkom dogovoru, Rangnick će se od sada fokusirati samo na posao selektora, tako da neće preuzeti konsultatsku ulogu na Old Traffordu", piše, između ostalog, na zvaničnoj stranici Manchester Uniteda.

Nijemac će tako prvu utakmicu kao selektor Austrije odraditi protiv reprezentacije Hrvatske 3. juna u okviru Lige nacija.

Prije angažmana u Lokomotivu, iz kojeg je došao u United, Rangnick je od RB Leipziga napravio jednu od najjačih ekipa u Njemačkoj. Slično je učinio i u Hoffenheimu nešto ranije, a vodio je još Schalke, Stuttgart i Hannover.