{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene

F
1.8.2014. u 16:09
0
2
Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene
0
Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene
Fondacija CURE uz podršku Helsinškog parlamenta građana Banja Luka organizuje uličnu akciju "Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene 2014".
Akcija se sprovodi u okviru projekta "Ženska strana politike II - Ženska politička akademija II", kojeg implementira Helsinški parlament građana Banja Luka.

Cilj projekta je osnaživanje žena, kao i aktivnije uključivanje žena u politiku, te učešće u procesu donošenja odluka koje su bitne za današnje društvo.

U okviru projekta planirano je nekoliko mini akcija čiji je glavni cilj promocija rodne ravnopravnosti u svim sferama života, saopćeno je iz fondacije CURE.

Cilj akcije "Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene 2014" je promocija ženskog sporta, konkretno žena u fudbalu, jer je trenutna situacija u kojoj ove djevojke rade daleko od idealne.

"Ovim putem želimo animirati građane da posjećuju utakmice bh. prvakinja i aktivno učestvuju u stvaranju pozitivnih društvenih promjena kako za ove sportašice, tako i za cijelo društvo", stoji u saopćenju.

U subotu, 2. augusta, na platou ispred BBI centra u Sarajevu s početkom u 12 sati bit će postavljen teren na kojem će igračice ŽNK SFK 2000 igrati fudbal i izvoditi atraktivne poteze s loptom, te informisati prolaznike o ženskom fudbalu u BiH, njihovom klubu i Ligi prvaka za žene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: