{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija Lige prvaka: Nogometašice SFK 2000 demonstrirale nogometne vještine

2.8.2014. u 14:46
34
10
Promocija Lige prvaka: Nogometašice SFK 2000 demonstrirale nogometne vještine
34
Fondacija CURE je uz podršku Helsinškog parlamenta građana Banja Luka i pomoć SFK 2000 organizovala uličnu akciju "Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene 2014", koja je održana na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra.
Cilj akcije "Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene 2014" je promocija ženskog sporta, konkretno žena u nogometu, jer je trenutna situacija u kojoj ove djevojke rade daleko od idealne.

Trener SFK 2000, Samira Hurem, u razgovoru za portal Klix.ba je rekla nešto više o današnjoj akciji u Sarajevu.

"Održali smo promociju Lige pravaka za žene. Htjeli smo nekako prezentovati ovo najelitnije takmičenje koje nije podržano kao što je slučaj s muškim takmičenjem. Skrenuli smo pažnju javnosti na najbolje bh. nogometašice, koje za sedam dana igraju to najvažnije takmičenje u Evropi. Želja je bila da pokažemo djevojčicama da imaju priliku igrati nogomet ukoliko to žele. Nama je potrebna veća podrška i pažnja i mnogo više gledatelja, pogotovo kad igramo Ligu prvaka", izjavila je Hurem.

Nogometašice SFK 2000 su danas demonstrirale zavidne nogometne vještine, a pored toga su igrale nogomet s djecom.

"Cilj je bio da djevojke pokažu koliko djevojke znaju s loptom te da na taj način razbiju predsrasude. Neki su ljudi bili pozitivno iznenađeni onim što su pokazale", dodala je Hurem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: