Nogomet
34

Promocija Lige prvaka: Nogometašice SFK 2000 demonstrirale nogometne vještine

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fondacija CURE je uz podršku Helsinškog parlamenta građana Banja Luka i pomoć SFK 2000 organizovala uličnu akciju "Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene 2014", koja je održana na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra.

Cilj akcije "Promocija ženskog fudbala i Lige prvaka za žene 2014" je promocija ženskog sporta, konkretno žena u nogometu, jer je trenutna situacija u kojoj ove djevojke rade daleko od idealne.

Trener SFK 2000, Samira Hurem, u razgovoru za portal Klix.ba je rekla nešto više o današnjoj akciji u Sarajevu.

"Održali smo promociju Lige pravaka za žene. Htjeli smo nekako prezentovati ovo najelitnije takmičenje koje nije podržano kao što je slučaj s muškim takmičenjem. Skrenuli smo pažnju javnosti na najbolje bh. nogometašice, koje za sedam dana igraju to najvažnije takmičenje u Evropi. Želja je bila da pokažemo djevojčicama da imaju priliku igrati nogomet ukoliko to žele. Nama je potrebna veća podrška i pažnja i mnogo više gledatelja, pogotovo kad igramo Ligu prvaka", izjavila je Hurem.

Nogometašice SFK 2000 su danas demonstrirale zavidne nogometne vještine, a pored toga su igrale nogomet s djecom.

"Cilj je bio da djevojke pokažu koliko djevojke znaju s loptom te da na taj način razbiju predsrasude. Neki su ljudi bili pozitivno iznenađeni onim što su pokazale", dodala je Hurem.