Prazan gol
22

Promašaj zbog kojeg mogu ostati bez Eura: Rodrigues se obrukao protiv Islanda

E. K.
Promašaj Gersona Rodriguesa (Foto: Screenshot)
Promašaj Gersona Rodriguesa (Foto: Screenshot)
Ofanzivac nogometne reprezentacije Luksemburga Gerson Rodrigues propisno se obrukao na sinoćnjoj utakmici protiv Islanda.

Susret je okončan rezultatom 1:1, a napadač Sivasspora je mogao donijeti pobjedu svojoj nacionalnoj selekciji u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Golman skandinavske selekcije Runar Alex Runarsson je u sudijskoj nadoknadi otišao u protivnički kazneni prostor što mu se moglo obiti o glavu nekoliko trenutaka kasnije.

Loše su Islanđani izveli korner, loptu je uhvatio golman Anthony Moris i pokušao pronaći saigrače u napadu. Stigla je lopta do Rodriguesa koji je imao čist prostor ispred sebe, no šutirao je pored gola.

Njegov promašaj pogledajte ovdje.

Selekciju Luksemburga bi ovaj promašaj mogao koštati mogućeg odlaska na Euro budući da su nakon sedam utakmica u grupi J trećeplasirani sa 11 osvojenih bodova.

Slovačka koja je na drugom mjestu koje vodi direktno na Evropsko prvenstvo ima dva boda više, a u sljedećem kolu će snage odmjeriti upravo ove dvije reprezentacije.

Dodajmo da je u ovoj grupi i naša Bosna i Hercegovina koja je nakon sinoćnjeg trijumfa u Lihtenštajnu i dalje na četvrtom mjestu na tabeli sa devet bodova iz sedam utakmica.