Nogomet
21

Prodaja ulaznica za utakmicu BiH-SAD počinje 30. jula

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine započeo je organizacione pripreme za prijateljsku utakmicu A reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, koja će biti odigrana u Sarajevu, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, u srijedu, 14. augusta 2013. godine, sa početkom u 20.35 sati.

Prodaja ulaznica za ovaj meč počinje u ponedjeljak, 30. jula, putem ovlaštene partnerske agencije Centrotrans, a detalji koji se odnose na prodajna mjesta i način kupovine bit će naknadno objavljeni, saopćeno je iz NSBiH.

Cijena ulaznica iznosi 15 KM (za tribine zapad i istok), odnosno 10 KM (za tribine sjever i jug). U prodaji će se naći ukupno 24.000 ulaznica.

Interesovanje za utakmicu je veliko, jer će naša reprezentacija, koja se nalazi na 14. mjestu FIFA-ine rang liste, za protivnika imati selekciju koja se na posljednjoj FIFA listi nalazi na 22. poziciji. Ne treba zaboraviti da će za najbolji državni tim BiH ovaj susret biti posljednja provjera pred veoma važne kvalifikacione utakmice protiv Slovačke (06. 09. 2013. u Zenici i 10. 09. 2013. u slovačkoj Žilini).

Naša selekcija će se okupiti u tradicionalnoj bazi, hotelu Hercegovina na Ilidži, a trenirat će na stadionu u Hrasnici. Selektor Safet Sušić će spisak igrača za meč protiv SAD objaviti krajem ovoga mjeseca.