Sukob u PSG-u
106

Problemi u raju: Neymar i Cavani se skoro potukli u svlačionici

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Iako je PSG lider u francuskoj Ligue 1 s maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica, u zvjezdanoj ekipi Parižana pojavili su se prvi problemi, koji su počeli na nedjeljnoj utakmici protiv Lyona.

Okidač je bio penal u 80. minuti, kada su se posvađali Neymar i Cavani, koji je na kraju izveo udarac s bijele tačke i pogodio prečku.

Svađa se, prema pisanju francuskog L'Equipea, nastavila i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i preselila u svlačionicu, u kojoj je Thiago Silva spriječio fizički okršaj Neymara i Cavanija.

Podsjetimo, Brazilac je u karijeri već imao sličan incident prije sedam godina, dok je još bio igrač Santosa, kada je izvrijeđao trenera nakon što mu nije dopustio izvođenje jedanaesterca.

Tada je kažnjen izbacivanjem iz prve ekipe na jednu utakmicu, a morao je platiti i kaznu u visini jedne trećine mjesečne plaće.

Najskuplje plaćeni igrač svih vremena želi postati apsolutni gazda PSG-a sa svim ovlastima, uključujući i izvođenje prekida, ali svoje interese ima i Cavani.

Urugvajac je već dugo u klubu, ima besprijekoran imidž, ali Neymar ima podršku brojnog brazilskog klana u svlačionici PSG-a.

Cavani je možda dobio ovu bitku, ali rat bi vrlo lako mogao izgubiti jer je upitno može li se izboriti protiv jakog brazilskog lobija iako Neymar trpi kritike javnosti.