Odgođeno potpisivanje ugovora
0

FOTO / Prljača, Nikolić i Talović protiv Plišeka

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Za danas najavljeno potpisivanje ugovora između FK Sarajevo i češkog trenera Jirija Plišeka odgođeno je do daljnjeg zbog protivljenja pojedinih članova Upravnog odbora bordo kluba.

Protiv potpisivanja ugovora sa Plišekom bili su direktor kluba Edin Prljača te članovi UO Agim Nikolić i Munir Talović.

Plišek je prilikom dolaska u prostorije FK Sarajevo u Titovoj 38b dočekan aplauzom prisutnih navijača. Ispred prostorija bili su prisutni i pripadnici MUP-a KS.

Konferencija za medije kasnila je 45 minuta, a nakon pregovora iza zatvorenih vrata medijima se obratio predsjednik UO Amir Rizvanović koji je rekao da je odgođeno potpisivanje ugovora sa Plišekom jer neki smatraju da to nije legalno.

"Otkako sam došao u FK Sarajevo postoji nekoliko struja koje opstruiraju rad. Plišek u Sarajevu ostaje nekoliko dana dok se ova situacija riješi i smatram da će postati trener Sarajeva", rekao je Rizvanović, koji je dodao da želi evropsko Sarajevo, a da je Plišek evropski trener, koji je u Sarajevo došao po bh. cijeni.

Novinarima se obratio i Irfan Redžepagić, kojeg retrogardne struje u i oko FK Sarajevo smatraju nelegalnim članom UO.

"Ja sam zamrznuo menadžersku licencu i ne vidim ništa sporno. Moj prijedlog je bio dolazak Plišeka. Ako smetam ja ću se povući i biti miran. Zahvalio bih se navijačima i Bordo prijateljima na podršci", rekao je Redžepagić.

Maid Delić, član UO ispred navijača, rekao je da trojac Rizvanović, Redžepagić, Plišek imaju njihovu punu podršku.

Kako saznajemo, UO će zasjedati večeras kada će biti donesena odluka o daljim koracima povodom novonastale situacije.