Maurizio Zamparini
0

"Priznajem, pogriješio sam kada sam otpustio Rossija"

Totalsport
Maurizio Zamparini
Maurizio Zamparini
Maurizio Zamparini, predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma, prije nešto više od mjesec je pričao sve najgore o Deliju Rossiju. Kojeg je sada opet imenovao za trenera.

Nakon sramotnog domaćeg poraza Palerma od Udinesea sa 7-0 u utakmici 27. kola Serije A, tadašnji trener Palerma Delio Rossi preuzeo je svu odgovornost na sebe. No, ni to ga nije spasilo otkaza. Predsjednik Maurizio Zamparini je grmio...

"Taj Rossi je uništio moj Palermo. Ekipa je potpuno razbijena. Kolike su šanse da ostane naš trener? Jedan posto. Na to se možete kladiti!"

Rečeno – učinjeno. Zamparini je ubrzo potom smijenio Rossija, a na njegovo mjesto postavljen je Serse Cosmi. Koji je u četiri utakmice doveo tim do samo jedne pobjede, i to one nad liderom na tabeli Milanom s 1-0. No, ostale tri je izgubio. Najteži poraz pod njegovom palicom je Palermo pretrpio u nedjelju, u 31. kolu, od Catanije s 4-0. Pa je Zamparini opet smijenio trenera i vratio Rossija, onog istog koji mu je "uništio tim".

"Pogriješio sam kada sam otpustio Rossija. Isto tako, zatražio sam oprost i od navijača. Poraz od Catanije nagnao me na duboko promišljanje situacije. Jako sam patio kada je moj Palermo onako stradavao protiv Catanije, pogotovo u drugom poluvremenu."