Ranieri otvorio dušu
0

"Ne želim biti Romino žrtveno janje"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon nekoliko dana šutnje po odlasku s klupe Romine nogometne ekipe, Claudio Ranieri, kojeg je na mjestu trenera "vučice" zamijenio Vincenzo Montella, otvorio je dušu i rekao neke stvari koje se neće svidjeti njegovim bivšim igračima.

"Postao sam Romino žrtveno janje. Sada neka se dokažu, ja sam odstupio zbog ljubavi koju osjećam prema tom klubu i gradu Rimu", započeo je Ranieri pa nastavio:

"Tužno, ali lični interesi prevladali su one timske. Kada smo pričali u svlačionici svi su prihvaćali odluku o rotiranju u sastavu, no čim je neko upućen na klupu... I sada kada me nema, neki će morati ondje preseliti".

Ovaj dio o kojem je Ranieri govorio odnosi se na javno iskazano nezadovoljstvo koje su iskazivali Francesco Totti, Mirko Vučinić i Marco Borriello.

"Koje su moje greške koje sam napravio u godinu i po vođenja tima? Možda ta što nisam otišao na kraju prošle sezone".

Ipak, Ranieri je odbacio mogućnost da su ga pojedinci bojkotirali.

"U to ne vjerujem. Postoje igrači koji pojedinom treneru daju 110 posto, a s drugim ne "kliknu". Mišljenja sam da bi trener iz karakteristika svojih nogometaša trebao izvući maksimum, ali, kada sam ja bio igrač trudio sam se shvatiti šta trener od mene traži", naveo je talijanski stručnjak.

"Nisam bio šampion, no bio sam vođen motom 'nema predaje'. Igrači bi trebali biti lavovi koje bi trebalo sputavati, a ja sam ove sezone ostao razočaran time što u Romi nisam vidio takav duh".

Što se nastavka njegove trenerske karijere tiče, Ranieri, koji ima iskustvo rada u Italiji, Španiji i Engleskoj, kaže:

"U nogometu postoje raj i pakao, a, u usporedbi s Engleskom, ovo je pakao. Želim ponovo na klupu. Engleska me fascinira, ali volim i Seriju A".