Teku brojni radovi
823

Pripreme za utakmicu s Belgijom: Počelo postavljanje novih sijalica na reflektore Grbavice

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
Na stadionu Grbavica je danas počelo postavljanje novih sijalica za reflektore.

Kao što je već poznato, nogometna reprezentacija BiH će 7. oktobra na stadionu Grbavica u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ugostiti reprezentaciju Belgije.

Zbog suspenzije zeničkog stadiona Bilino Polje, Nogometni savez BiH je bio primoran pronaći drugo rješenje, odnosno drugi stadion za odigravanje utakmice. Nakon posjete UEFA-inih inspektora je donesen zaključak da je Željin dom najbliže zadovoljavanju kriterija FIFA-e, tako da je FK Željezničar u saradnji s Nogometnim savezom BiH krenuo u proces rekonstrukcije i unapređenja stadiona.

Na Grbavicu su stigle nove sijalice za reflektore, čije je postavljanje već počelo. Bolji reflektori su bili jedan od primarnih zahtjeva.

Osim toga, radi se na postavljanju tornja za kameru koja snima ofsajd pozicije prema južnoj tribini, obavlja se krčenje terena iznad pomenute tribine, a radi se i na proširenju klupa za rezervne nogometaše.

Inspektori su nakon posjeta Grbavici bili veoma zadovoljni poslom koje je obavio FK Željezničar uključujući saniranje terena, tako da nema sumnje da će Dolina ćupova spremno dočekati veliku utakmicu.