Zvjezdan Misimović
0

"Primili smo previše glupih golova"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Felix Magath napravio je dobar posao s nogometašima Schalkea. Drži drugo mjesto bundesligaške tabele s 34 boda nakon jesenskog dijela prvenstva. Wolfsburg na osmom mjestu zaostaje deset bodova.

Njemački su novinari na pripremama aktuelnih prvaka u Južnoafričkoj Republici porazgovarali o "fenomenu Magath" sa Zvjezdanom Misimovićem, bh. reprezentativcem u redovima Wolfsburga, timu koju je Magath napustio ljetos po osvajanju naslova preuzevši sastav iz Gelsenkirchena.

"O kvalitetama Felixa Magatha deplasirano je raspravljati. Svi mi znamo koliko je dobar i uspješan trener. No, problem je u nama samima. Mislim da smo napadački gledano, a i po igračkoj širini, kvalitetnija ekipa od Schalkea. Također vjerujem da bismo na proljeće mogli, eliminiramo li slabosti iz naše igre, dostići tih deset bodova zaostatka za Schalkeom", rekao je 27-godišnji bosanski veznjak nastavivši:

"U čemu je bio problem? Pod broj jedan, primili smo previše glupih golova. Ne mislim pritom da je tome kriva samo naša najuža obrana. Kao ekipa smo defenzivno jesenas igrali vrlo slabo. S druge strane, u napadu smo neumoljivo propuštali stopostotne prilike."

U ponedjeljak su Wolfsburžani odigrali prvu prijateljsku utakmicu u Južnoj Africi. Pobijedili su Moroka Swallowse 2:1 golovima Riethera u osmoj i Džeke u 17. minuti. Opet su, međutim, primili tragikomičan gol. Gubljenjem lopte pred svojim golmanom skrivio ga je Pekarik u 43. minuti.