Felix Magath
0

"Nemam pojma šta me čeka pred navijačima Wolfsburga"

Totalsport
Felix Magath (Foto: AP)
Felix Magath (Foto: AP)
Prošle sezone strateg Felix Magath je odradio sjajan posao u Wolfsburgu. Osvojio je historijski naslov prvaka Bundeslige s tim klubom, ali potom i napustio tim.

Danas je Magath trener Schalkea, koji se nalazi na trećem mjestu tabele, te se zajedno s Bayerom i Bayernom bori za naslov prvaka. U 23. kolu njemačkog nogometnog prvenstva, ove nedjelje, Magath će prvi put zakoračiti na teren u Wolfsburgu kao trener suparničkog tima. Međusobno se sastaju Wolfsburg i Schalke.

"Stvarno nemam pojma šta me čeka kada izađem pred navijače. Nikada se u karijeri nisam našao u toj situaciji, da dođem na teren svog bivšeg kluba s kojim sam samo nekoliko mjeseci ranije proslavljao naslov prvaka", rekao je Magath.

"Znam samo da nas čeka težak posao. Jako dobro poznam sve te igrače, jako ih cijenim i bez obzira što ove sezone igraju slabije, uvjeren sam da će Wolfsburg biti opasan. Svakoj ekipi na svijetu se dogodi kriza, pa se tako dogodila i Wolfsburgu, no to ne znači da je taj tim slab. Naprotiv", završio je Magath.