Nogomet
1

Primera: Villareal u nastavku slomio Osasunu

Totalsport
Prvotimci Villareala (Foto: EPA)
Prvotimci Villareala (Foto: EPA)
Iako je protiv Osasune slavio samo jednom u prethodnih šest ligaških utakmica na svom terenu, Villarreal je ovoga puta u meču 22. kola na El Madrigalu proslavio relativno uvjerljivu pobjedu 3-1.

U prvom dijelu sezone Žuta podmornica je pobijedila Osasunu u Pamploni s 3-0, a isti rezultat mogla je zabilježiti i ovom prilikom, ali su gosti ipak postigli počasni gol.

Nakon vrlo skromnog prvog dijela, nastavak je bio puno bogatiji i sadržajniji. Villarrealov džoker s klupe, 29-godišnji francuski napadač Jeremy Perbet, koji je ušao u igru u 43. minuti, dao je prvi gol na utakmici u 47. minuti. Dugu loptu Dorada iz prve je proslijedio u mrežu.

U 55. minuti je vodstvo domaćina povećao Trigueros lijepim pogotkom iz daljine, a u 75. minuti je dobru akciju domaćina pogotkom iskosa s desne strane okrunio Perbet svojim drugim golom na utakmici.

Najbolji strijelac Osasune u La Ligi, Oriol Riera, u igru je ušao tek u 83. minuti. Samo četiri minute kasnije dao je najljepši gol na utakmici. Sjajno je desnom nogom dočekao ubačaj Armenterosa s lijeve strane, te iz vrlo teške pozicije u visokom luku prebacio loptu u suprotni ugao golmana domaće ekipe.

Mogao je vrlo brzo nakon toga Riera dati i drugi gol, te zakomplikovati domaćinu završnicu, ali je iz dobre pozicije udario loptu glavom preko gola.

Primera, 22. kolo:

Villarreal – Osasuna 3-1 (Perbet 47, 75, Trigueros 55 / Riera 87)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 57, 2. Barcelona 54, 3. Real Madrid 54, 4. Athletic Bilbao 43, 5. Villarreal 40… 16. Osasuna 22…