Nogomet
1

Primera: Real Madrid u Pamploni jedva do boda

Totalsport
Osasuna i Real Madrid odigrali su u Pamploni 2-2 u susretu 16. kola španskog prvenstva.

Osasuna je prekinula niz ''kraljeva'' koji su prije ove utakmice slavili u pet uzastopnih ligaških mečeva. No, ako neko može žaliti za rezultatom, onda je to samo Osasuna, koja je s dva gola Oriola Riere u 16. i 39. minuti povela s 2-0, a kapiten gostiju Sergio Ramos je u 44. minuti dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Riera je oba gola postigao s glavom, te je postao prvi igrač koji je u prvenstvu na istoj utakmici zabio Real Madridu dva pogotka s glavom, nakon što je to učinio Juanma u dresu Deportiva 2005. godine.

Sergio Ramos je, pak, onaj drugi žuti karton dobio jer je u žaru borbe bez lopte udario laktom Roberta Torresa. Ramos je očito bio uvjeren da nije zaslužio taj karton, odnosno da nije namjerno udario suparničkog igrača, pa je sudiji sarkastično zapljeskao nakon što ga je ovaj isključio.

Ovo je Ramosu već 18. crveni karton u dresu Real Madrida u karijeri, po čemu je neslavni klupski rekorder.

Odmah nakon njegovog isključenja, Isco je lijepim pogotkom iz daljine smanjio rezultat na 2-1. Do izjednačujućeg pogotka gosti su stigli u 80. minuti, kada je nakon dobrog ubačaja Isca glavom zabio Pepe. Minutu prije toga zbog drugog žutog kartona je iz igre morao Osasunin veznjak Francisco Silva.

U 18. minuti driblingom se u suparničkom kaznenom prostoru oslobodio Arribasa koji ga je zaustavio prekršajem. Sudija nije pokazao na bijelu tačku, što je izazvalo žestoke proteste Realovih nogometaša.

Cristiano Ronaldo odigrao je u Pamploni 150. ligašku utakmicu za Real Madrid. U ovoj utakmici nije bio strijelac, ali je u tih 150 dvoboja postigao 163 gola protiv 27 ekipa.

Primera, 16. kolo:

Osasuna - Real Madrid 2-2 (Riera 16, 39 / Isco 45, Pepe 90) Rayo Vallecano - Granada (18.00) Barcelona - Villarreal (20.00) Malaga - Getafe (22.00)

Redoslijed: 1. Barcelona 40 (-1), 2. Atletico Madrid 40 (-1), 3. Real Madrid 38, 4. Athletic Bilbao 29 (-19)...