Nogomet
1

Primera: Real teškom mukom savladao Espanyol

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Real Madrida teškom su mukom prošli gostovanje kod Espanyola (1-0) u sklopu 19. kola španske Primere.

Istina, igrom je Real potpuno dominirao protiv katalonske ekipe, no ipak je strahovao sve do kraja za tri boda s kojim se Ancelottijeva ekipa približila Barceloni i Atleticu na samo tri boda.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić je asistirao za jedini pogodak na utakmici. Izveo je u 55. minuti slobodan udarac, a na loptu je sjajno skočio Pepe i glavom je pospremio u domaću mrežu.

Real je od starta napadao, no Kiko Casilla, domaći golman, je sjajno branio od prve do zadnje minute.

Odbranio je tako dva topovska udarca Cristiana Ronalda u prvom dijelu, kao što su igrači Reala i promašivali šanse. Najbolju je imao Karim Benzema, kada je pucao glavom pored gola, a neposredno prije toga je Angel di Marija uprskao idealnu kontru koju je sjajno povukao Modrić.

U 82. i 91. minuti je Ronaldo još jednom promašivao u sjajnim situacijama, a o učinkovitosti Espanyola je najbolje reći da je u devedeset minuta imao jedan udarac u okvir gola.

U druge dvije dosad završene nedjeljne utakmice također su slavili gosti. Pogotkom Buena u 29. minuti Rayo Vallecano je u maglovitom meču slavio kod Getafea, dok je Osasuna s 2-1 pobijedila posljednjeplasirani Betis na njegovom stadionu.

Primera, 19. kolo:

Espanyol - Real Madrid 0-1 (Pepe 55) Getafe - Rayo Vallecano 0-1 (Bueno 29) Betis - Osasuna 1-2 (Molina 80 / Roberto Torres 2, Figueras 57-ag) Levante - Malaga (kasnije)

Tabela: 1. Barcelona 50, 2. Atletico Madrid 50, 3. Real Madrid 47, 4. Athletic Bilbao 36, 5. Real Sociedad 32 (-1), 6. Villarreal 31 (-1), 7. Sevilla 30..., 11. Espanyol 22...