Nogomet
13

Primera: Thomas Vermaelen pogodio za pobjedu Barcelone nad Malagom

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Drugo kolo španske Primere donijelo je susret Barcelone i Malage na stadionu Camp Nou. Katalonci su pobijedili rezultatom 1:0, a strijelac je bio Thomas Vermaelen.

Mreža Malage se zatresla već u 4. minuti utakmice, ali je Suarezov pogodak poništen zbog prekršaja u napadu. Suarez se našao u novoj prilici tri minute kasnije, dobio je loptu od Inieste, no njegov udarac je zaustavio golman Malage Kameni.

U 26. minuti je Barca bila blizu pogotka, Mascherano je dobro skočio nakon centaršuta, ali je lopta pogodila prečku. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena je opasno zaprijetio Messi, ušao je u šesnaesterac i uputio udarac u padu, ali je Kameni odbranio i sačuvao mrežu Malage.Kameni je fenomenalno intervenisao i u 58. minuti kada je Messi šutirao s ruba šesnaesterca. Slična situacija se dogodila i u 69. minuti kada Argentinac nije uspio savladati sjajnog golmana Malage.

Ipak, nakon brojnih dobrih odbrana, Kameni je kapitulirao u 73. minuti, a gol je postigao defanzivac Vermaelen. Njegov pogodak je, ispostavilo se na kraju, odlučio pobjednika.

Barcelona je druga na tabeli sa šest bodova, koliko ima i prvoplasirana Celta. Malaga je 14. sa jednim osvojenim bodom.

2. kolo Primere:

Real Sociadad 0:0 Barcelona - Malaga 1:0