Nogomet
1

Primera: Levante izvukao bod protiv Barcelone

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Levantea priredili su veliko iznenađenje remijem u Valenciji protiv aktualnog španskog prvaka Barcelone 1-1 u 20. kolu Primere.

Protiv ekipe koju je prošle sezone svladala 4-0 na njezinom terenu, a ove sezone čak sa 7-0 na svom igralištu, Barcelona je ovom prilikom osvojila samo jedan bod. Lionel Messi i njegovi saigrači iz Barcelone nisu podbacili samo rezultatski, već i igrački. Barcelona je očekivano imala puno više loptu u svom posjedu, ali njezina je inicijativa većim dijelom sraza bila prilično jalova. Domaći su nogometaši i navijači, razumljivo, nakon završnog sučevog zvižduka slavili kao da su pobijedili.

Slavili su zasigurno i rivali katalonskog kluba u borbi za vrh tabele. Barça sada ima samo jedan bod više od Real Madrida i Atletica, koji je može preskočiti na vrhu tabele ako u nedjelju navečer pobijedi Sevillu.

Levante je protiv Barcelone poveo u 10. minuti. Odlično je korner s lijeve strane izveo Ivanschitz, a Vyntra je glavom sa šest metara naciljao u mrežu gostiju. Barcelona je po istom scenariju izjednačila u 19. minuti. Korner s lijeve strane za Xavija i skok glavom i pogodak za Piquea. Tada nitko nije mogao ni slutiti da će to biti i jedini gol Barcelone na utakmici.

Primera, 20. kolo:

Getafe - Real Sociedad 2-2 (Marica 28, Leon 52 / Agirretxe 4, 16) Villarreal – Almeria 2-0 (Uche 3, Bruno 87 – 11 m) Levante – Barcelona 1-1 (Vyntra 10 / Pique 19) Atletico – Sevilla (21.00)

Redoslijed: 1. Barcelona 51, 2. Real Madrid 50, 3. Atletico 50 (-1), 4. Villarreal 36, 5. Athletic 36 (-1)…