Nogomet
0

Primera: Bitku za Ligu prvaka dobio Real Sociedad

Totalsport
De la Bella
De la Bella
Vrlo bitnu utakmicu u subotu su odigrali nogometaši Real Sociedada i Malage. U pitanju je bio meč 30. kola španske Primere, a ulog četvrto mjesto, tačnije, odlazak u kvalifikacije Lige prvaka iduće sezone...

Domaćin je slavio 4-2 i tako došao do prilične prednosti u odnosu na Malagu. Ima Real Sociedad sada četiri boda prednosti, a Malaga je očigledno platila danak teškoj utakmici tokom sedmice, prvom četvrtfinalnom meču Lige prvaka protiv dortmundske Borussije.

Opet se u dresu Malage istaknuo Pedro Morales, nogometaš zagrebačkog Dinama koji je u Malagi na posudbi. Prošlog vikenda je Morales upisao pogodak i dvije asistencije, a ovom prilikom jedan gol. Bio je on premalo da se ugrozi nadahnutog domaćina koji je kao u transu odigrao prvih 45 minuta.

U 21. Vela, u 24. De la Bella i u 30. minuti Griezmann su pogocima donijeli Real Sociedadu vodstvo od čak 3-0, a početkom drugog dijela (51. minuta) je Martinez podigao prednost na 4-1 čime se rasplinula nada Malage da može ove subote i do boda. Bila je to deveta pobjeda Sociedada na domaćem terenu ove sezone, a u posljednjih dvanaest prvenstvenih utakmica ta je ekipa ostvarila sjajan skor od sedam pobjeda i pet remija.

Primera, 30. kolo:

Real Sociedad - Malaga 4-2 (Vela 21, De la Bella 24, Grizemann 30, Martinez 51 / Morales 43, Santa Cruz 70) Real Madrid - Levante (kasnije) Deportivo - Zaragoza (kasnije) Barcelona - Mallorca (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 75 (-1), 2. Real Madrid 62 (-1), 3. Atletico Madrid 61 (-1), 4. Real Sociedad 51, 5. Malaga 47...