Nogomet
1

Primera: Barcelona startala uz 7-0 protiv Levantea

Totalsport
Fabregas, Messi i Pedro slave pogodak
Fabregas, Messi i Pedro slave pogodak
Ako se po jutru dan poznaje onda će nova sezona za nogometaše Barcelone nanovo biti itekako uspješna, pa tako i za njihovog novog trenera, Argentinca Gerarda Martina.

U utakmici 1. kola nove sezone Primere Barcelona je sa čak 7-0 pobijedila Levante. S tim da treba reći kako je prvih 45 minuta završilo uz 6-0 i da su domaći igrači zadržali jednak intezitet u nastavku ko zna s koliko bi razlike završilo. Ovako je u nastavku postignut samo jedan pogodak, pa je Levante, koliko god to čudno zvučalo, na kraju i dobro prošao.

Sve je počelo malonogometnom akcijom u 3. minuti koja je zaključena pogotkom Alexisa Sancheza s metra udaljenosti. Činilo se kako je svaka nova akcija Barcelone sve ljepša i kako mogu zabiti tačno onoliko pogodaka koliko zažele.

Nišanske je sprave odmah namjestio i Lionel Messi. Postigao je dva pogotka uz jednu asistenciju, a jednaku je statistiku ostvario i Pedro, s tim da treba podvući kako je Cesc Fabregas ostao bez pogotka, ali je podijelio tri asistencije.

Svakako treba napomenuti da je veliki pljesak dobio Neymar, Brazilac koji je ovog ljeta došao u Barcelonu. U igru je Neymar ušao u 64. minuti, ali će još pričekati na prvi pogodak u Primeri. Imao je jednu priliku, ali mu je šut bio blokiran.

Spomenimo i da je jedan pogodak ove nedjelje zabio i Dani Alves, koji kroz cijelu prošlu sezonu u Primeri nije niti jednom bio strijelac.

Primera, 1. kolo:

Barcelona - Levante 7-0 (Sanchez 3, Messi 12, 42-11m, Dani Alves 23, Pedro 26, 73, Xavi 45) Real Madrid - Betis (kasnije) Sevilla - Atletico Madrid (kasnije) Osasuna - Granada (kasnije)