Prekršio policijski sat
30

Prijović je bio junak Srbije, a sada je postao novi nogometaš na stubu srama

F. Z.
Aleksandar Prijović (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Prijović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski mediji javili su sinoć kako je u Beogradu uhapšen Aleksandar Prijović zbog kršenja represivnih mjera koje su nametnute zbog pandemije koronavirusa.
Mdiji su prvo prenijeli kako je bivši reprezentativac Srbije i član saudijskog Al-Ittihada prekršio pravila policijskog sata i da je navodno bio u društvu turbofolk zvijezde Radiše Trajkovića Đanija.

Jutros je direktor policije Vladimir Rebić tokom gostovanja na RTS-u rekao kako Prijović nije prekršio pravila policijskog sata, ali jeste mjeru zabrane okupljanja.

"Njihov propust je što su ušli u restoran i bilo ih je više od pet. Odgovornost je obostrana – i pojedinačna ali i organizatora. Postoji odluka Vlade da oni koji se bave tom djelatnošću ne mogu isporučivati piće i hranu već samo dostavu", rekao je Grbić.

Prijović je prije dvije i po godine bio junak Srbije. U posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Srbija je na stadionu Rajko Mitić dočekala Gruziju, a Prijović je postigao pogodak u 74. minuti susreta koji je odveo izabranike Slavoljuba Muslina na Mundijal.

Prijović je za Srbiju zaigrao upravo te 2017. godine, iako je imao poziv da igra i za Švicarsku s obzirom na to da je rođen u St. Gallenu i da je bio član mlade reprezentacije ove zemlje.

Na debiju za Srbiju asistirao je Mitroviću protiv Velsa, ali je pogodak protiv Gruzije najvažniji u dresu Srbije.

Ovaj 29-godišnji napadač najbolje partije pružio je u dresu solunskog PAOK-a, a prošle godine potpisao je za saudijski Al-Ittihad. Mjesto u reprezentaciji izgubio je nakon što je pred Svjetsko prvenstvo Muslina na klupi Srbije zamijenio Mladen Krstajić.

Ranije su slične probleme zbog nepoštivanja represivnih mjera imali i drugi srbijanski nogometaši. Zbog kršenja mjera samoizolacije u centru pažnje javnosti i na stubu srama bili su Luka Jović i Nikola Ninković.