Potpuno zaboravljen
28

Prije 11 godina bio je najveća nada Reala, a danas radi u zdravstvu i igra amaterski

D. P.
Drenthe i Seedorf u duelu Lige prvaka (Foto: Twitter)
Drenthe i Seedorf u duelu Lige prvaka (Foto: Twitter)
Teško je sjetiti se neke nogometne zvijezde koja je obećavala toliko mnogo, a na kraju "nestala", kao što je Royston Drenthe. Nizozemac je danas daleko od svjetske nogometne elite.

Kada je 2007. godine iz Feyenoorda stigao u Real Madrid, Royston Drenthe je bio najveća nogometna nada na svijetu. Međutim, u Realu je odigrao samo 46 utakmica i tu je krenuo silaznom putanjom.

Preko Evertona, Herculesa, Readinga i još nekolicine engleskih i evropskih ekipa, korak po korak, sklonio se s velike nogometne mape, da bi danas opet došao u fokus javnosti.

Tek mu je 35 godina i da je nastavio s nogometnim razvojem, još uvijek bi ga gledali na malim ekranima. Međutim, danas je u nizozemskim medijima objavljeno da je počeo raditi u zdravstvu.

"Moja cijela porodica bila je u zdravstvu. Tetka Helen je medicinska sestra, moja majka je njegovateljica i prije nekoliko godina sam razmišljao: 'Zašto i ja ne bih pohađao obuku i vidio kako se tu snalazim?'", rekao je nekadašnji nizozemski reprezentativac.

Nije ostalo samo na ideji i tečajevima. Odnedavno je Drenthe zaposlen na odjelu za osobe s demencijom, a poručio je i da ga rad u zdravstvu čini boljom osobom.

"Vidim potpuno drugu stranu svijeta. Rad mi pomaže da postanem bolja osoba u ovom društvu. Uvijek sam navikao na glamur u nogometu, ali me ovo obogatilo kao osobu. To je ono što sam tražio. Puno sam se mučio na kraju nogometne karijere. Činjenica da znaš što želiš raditi, ali u trenutku kada počneš s tim, zapitaš se da li je to stvarno ono što ti se sviđa", dodao je Nizozemac.

Drenthe nije totalno napustio nogomet. Pridružio se nizozemskom amaterskom klubu Kozakken Boysu gdje naporno trenira i gdje je vratio fizičku formu. U narednoj sezoni igrat će za ovaj klub.