Nogomet
11

Prijateljske utakmice: Pobjeda Engleske protiv Australije, S. Irska savladala Bjelorusiju, remi R. Irske i Holandije

Piše: D. B.
U prijateljskim utakmicama odigranim večeras u terminu od 20:45 sati Engleska je pobijedila Australiju, Sjeverna Irska Bjelorusiju, dok su Republika Irska i Holandija remizirale.

Engleska - Australija 2:1

Mreža gola Australije zatresla se rano, već u 3. minjuti pogodio je engleski reprezentativac Marcus Rashford. Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 55. minuti, golmana Australije je savladao Wayne Rooney, a Engleska je povela 2:0.

Australci su uspjeli smanjiti zaostatak autogolom engleskog defanzivca Erica Diera u 75. minuti, ali to je bilo sve. Engleska je sačuvala prednost i pobijedila 2:1.

Republika Irska - Holandija 1:1

Publika na stadionu Aviva u Dublinu vidjela je jedan pogodak u prvom poluvremenu, a postigao ga je Shane Long u 30. minuti utakmice. Domaća reprezentacija je nakon prvog poluvremena imala minimalnu prednost.

U drugom poluvremenu su mreže mirovale sve do 85. minute, kada je izjednačenje Holandiji donio Luuk de Jong. Utakmica je završena remijem 1:1.

Sjeverna Irska - Bjelorusija 3:0

Sjeverna Irska je u prvom dijelu igre pružila bolju partiju od Bjelorusije, a to je rezultiralo s dvije lopte u mreži gostiju. Prvo je u 6. minuti pogodio Lafferty, a potom je u 44. na 2:0 povisio Washington.

U drugom poluvremenu je viđen još jedan pogodak i to u mreži Bjelorusa, a u 88. minuti ga je postigao Grigg. Sjeverna Irska je na kraju pobijedila rezultatom 3:0.