Nogomet
7

Francuska pobijedila Holandiju, Švicarska poražena od Irske, remi Slovačke i Latvije

Piše: D. B.
Holandija - Francuska (Foto: EPA)
U večeras odigranim prijateljskim utakmicama Francuska je pobijedila Holandiju rezultatom 3:2, Irska je savladala Švicarsku 1:0, dok su Slovačka i Latvija odigrale 0:0.

Holandija - Francuska 2:3

Francuzi su fantastično otvorili utakmicu protiv Holanđana te su poveli već u 6. minuti sjajnim golom Griezmanna iz slobodnog udarca.

U 13. minuti se ponovo zatresla mreža Holandije, a za 2:0 je pogodio Giroud nakon asistencije Matuidija. Tim rezultatom zavšeno je prvo poluvrijeme.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti, Holandija je smanjila zaostatak zahvaljujući golu De Jonga, kojem je asistirao Depay.

Izjednačenje Holanđanima donio je Affelay u 86. minuti, ali se za pobjedu Francuske samo minut kasnije pobrinuo Matuidi, kojem je asistirao Martial.

Irska - Švicarska 1:0

Irci su veoma rano došli do pogotka, a strijelac za vodstvo je bio Clark u 2. minuti. Asistenciju je upisao Duffy. To je bio jedini pogodak na utakmicu, ali dovoljan za pobjedu Irske.

Švicarska će 29. marta igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije BiH u Cirihu.

Slovačka - Latvija 0:0

U prvom poluvremenu utakmice između Slovačke i Latvije golova nije bilo. Slovaci su imali terensku incijativu, uputili su više šuteva ka golu Latvije, no, ni jedna lopta nije završila u mreži.

U nastavku utakmice su mreže također mirovale. Igralo se više na polovini Latvije, ali Slovaci nisu bili konkretni. Susret je završen remijem bez golova.