Slabo izdanje "azzura"
7

Prijateljske: Rusi deklasirali Talijane

Totalsport
Detalj sa susreta Italija-Rusija (Foto: AFP)
Detalj sa susreta Italija-Rusija (Foto: AFP)
U vrlo se slabom svjetlu predstavila reprezentacija Italije u posljednjem pripremnom dvoboju uoči Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. "Azzurre" je u Zürichu deklasirala Rusija s 3-0...

Imala je ekipa Dicka Advocaata već u prvom poluvremenu dvije vrlo dobre prilike, a u drugom je posve nadigrala lošu Prandellijevu ekipu. U 60. minuti se Roman Širokov u kaznenom prostoru Talijana s lakoćom riješio Andree Barzaglija i dodao loptu Andreju Keržakovu, a ovaj ju je iz poluvoleja s desetak metara smjestio iza leđa Morgana De Sanctisa koji je na poluvremenu zamijenio Gianluigija Buffona.

Petnaest minuta kasnije je stigla nova potvrda potpune konfuzije u talijanskoj odbrani. Christian Maggio je nespretno vraćao loptu De Sanctisu, iskoristio je to Širokov i povećao prednost Rusa. Ni tu, međutim, nije bio kraj mukama "azzurra". U 89. je minuti Aleksander Kokorin poslao loptu iz samog ugla šesnaesterca pred gol, Maggio se opet nije snašao, ali jest Širokov koji je glavom zaključio priču.

Najbolje je prilike za Talijane imao Mario Balotelli, jednu u prvom dijelu nakon proigravanja Andree Pirla, a drugu u posljednjim sekundama kada je loptu pod prečkom zaustavio Igor Akinfejev.

Ruski suparnici na skorašnjem Euru, reprezentativci Češke, poraženi su u Pragu od Mađarske s 2-1. Balazs Dzsudzsak i Adam Gyurcso bili su strijelci za goste, a Michal Kadlec s bijele tačke za neuvjerljive Čehe.

Poraz su doživjeli i suorganizatori Eura Ukrajinci od kojih su u Innsbrucku bolji bili Austrijanci s 3-2. Zlatko Junuzović i dvostruki strijelac Marko Arnautović donijeli su pobjedu domaćima, dok je oba pogotka za reprezentaciju Olega Blohina postigao Oleg Gusev.

Prijateljske utakmice:

Rusija – Italija 3-0 (Keržakov 60, Širokov 75, 89) Češka – Mađarska 1-2 (Kadlec 25 - 11m / Dzsudzsak 6, Gyurcso 88) Austrija – Ukrajina 3-2 (Junuzović 3, Arnautović 62, 89 / Gusev 56, 65)