Nogomet
156

Prijateljska utakmica: Željezničar pobijedio Turbinu 10:0

Piše: D. B.
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar je u današnjoj prijateljskoj utakmici u Međugorju pobijedio Turbinu rezultatom 10:0.

Plavi su u petak otputovali na pripreme u Međugorje, a danas su odigrali prvu prijateljsku utakmicu i uopće prvu u 2014. godini. Protivnik je bila ekipa Turbine iz Jablanice. Utakmicu je Željezničar započeo u sljedećem sastavu: Lončarić, Bučan, Zeljković, Memija, Spahić, Jamak, Svraka, Bajić, E. Sadiković, D. Sadiković i Ramić. U drugom poluvremenu su se Turbini suprotstavili Antolović, E. Čolić, Fejzić, Spahić, Hasanhodžić, Tomić, Hasanović, Alibašić, Stanić, Brković i Ramić.

Igrači Željezničara su od prve minute imali inicijativu na terenu, a u vodstvo su stigli golom Riada Bajića, koji je pogodio u 28. minuti utakmice.

Dobra igra Plavih je rezultirala drugim pogotkom, a strijelac je bio Muamer Svraka. Treći gol za tim sa Grbavice djelo je Enisa Sadikovića. Odbrana Turbine je kapitulirala četvrti put kada je pogodio Mirsad Ramić. Aktuelni prvak BiH se nije na tome zaustavio, pa se mreža Turbine zatresla i peti put. Svoj drugi pogodak je postigao sjajni Riad Bajić. Nakon Bajića, po drugi put se na listu strijelaca upisao i Muamer Svraka. Rezultatom 6:0 u korist Željezničara završeno je prvo poluvrijeme utakmice u Međugorju.

Plavi su sjajno otvorili drugo poluvrijeme i postigli nova dva pogotka, za 7:0 je pogodio Brković, a na 8:0 je povisio Ramić svojim drugim golom na ovoj utakmici. Deveti gol na utakmici postigao je Brković, također drugi u susretu s Turbinom, a nedugo zatim je zaokružio svoj hat-trick. Željezničar je pobijedio Turbinu rezultatom 10:0.