Nogomet
0

Prijateljska utakmica: Željezničar pobijedio Jedinstvo golom Sadikovića

Piše: D. B.
(Foto: mojusk.ba)
Jedinstvo i Željezničar su u Bihaću odigrali prijateljsku utakmicu, koja je završena rezultatom 1:0 za Plave s Grbavice.

Ekipa menadžera Amara Osima je sjajno otvorila susret te u prvim minutama napravila dvije izgledne prilike ispred gola Jedinstva, no, Zaimović i Pehilj su pogodili okvir gola. Nakon toga su domaćini zaigrali smjelije te su bili ravnopravan protivnik na terenu. Igrala se 21. minuta kada su domaći propustili prvu priliku za pogodak preko Bešića. Isti igrač je sedam minuta kasnije imao sjajnu priliku za pogodak, izašao je sam pred golmana Hadžića, ali nije pogodio. Kazna je uslijedila u 31. minuti, kada je vodstvo Plavim s Grbavice donio Sadiković. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena utakmice.

U prvih 45 minuta za Željezničar su nastupili Hadžić, B. Čolić, Hasanhodžić, Hasanović, Stanić, E. Sadiković, Svraka, Bajić, Bućan, Zaimović i Pehilj, dok su u ekipi Jedinstva igrali Hamzabegović, Hušić, Kovačević, Čizmić, Hodžić, Burazer, Dizdarić, Džaferović, Nuhanović, Bešić i Pljevljak.

U nastavku utakmice je menadžer Željezničara odlučio da drugo poluvrijeme ekipu čine Lončarić, Zeljković, Kerla, Škaljić, Urdinov, Tomić, Svraka, Selimović, Stanić, E. Čolić i Hodžić. Domaći su aktuelnom šampionu BiH pružali solidan otpor, ali su i stvarali prilike. U 51. minuti je šutirao Burazer, a njegov udarac je zaustavila odbrana Željezničara na gol-liniji. Nakon toga je uslijedio mirniji period igre, bez većih prilika. Ostalo je 1:0 za Željezničar.