Nogomet
0

Prijateljska: Španija u Sevilli pobijedila Boliviju

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvu pripremnu utakmicu odradila je i reprezentacija Španije koja je u Sevilli igrala protiv Bolivije. Španci su s lakoćom savladali objektivno slabijeg protivnika s 2-0.

Španija je izabrala Sevillin stadion za prvi pripremni dvoboj, a protivnik je bila Bolivija, reprezentacija koja je bila orijentirana na čuvanje vlastite mreže i vrlo rijetko je pokušavala napraviti nešto prema naprijed.

Prema očekivanjima Španci su dominirali susretom, imali su puno veći posjed lopte, međutim u prvom dijelu su teško dolazili do pravih prilika protiv dobro organizovane odbrane Južnoamerikanaca.

Led je probijen u 50. minuti kada je u 16 metara Gutierrez srušio Javija Martineza, što je bilo dovoljno za kazneni udarac. Vrlo siguran izvođač bio je Fernando Torres.

U nastavku susreta Španija je bila sve opasnija, Torres je propustio još dvije velike prilike, a nakon serije promašaja na 2-0 povisio je Andres Iniesta nakon lijepe solo akcije u 84. minuti.

Pet minuta kasnije Španci su mogli i do trećeg pogotka, međutim udarac Busquetsa zaustavila je stativa.

Do prvog susreta na Svjetskom prvenstva 13. juna protiv Holandije, Španija će odraditi još samo jednu pripremnu utakmicu i to 7. juna protiv Salvadora.

Prijateljska utakmica:

Španija - Bolivija 2-0 (Torres 51.-11m, Iniesta 84.)