Ruud van Nistelrooy
0

"Prihvatam klupu u evropskom velikanu, vidim se u Engleskoj"

Totalsport
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Ruud van Nistelrooy, uskoro 35-godišnji holandski napadač Bundesligaša HSV-a, najozbiljnije razmišlja o povratku u englesko nogometno prvenstvo, ligu u kojoj je stekao svjetsku slavu noseći dres Manchester Uniteda.

Igrao je za "crvene vragove" od 2001. do 2006. godine, nakon što je na Old Traffordu osvanuo po transferu iz PSV-a u kojem je pružao fantastične igre u napadu. Odlazak iz Uniteda označio je i odlazak iz Premiershipa u smjeru madridskog Reala da bi 2010. svoje golgeterske sposobnosti Van Nistelrooy preselio u Njemačku.

"Razmišljam po završetku sezone preseliti u neki lijepi engleski klub", kazao je Holanđanin kojega su u januarskom prelaznom roku željeli vratiti čelnici kluba sa Santiago Bernabeua.

"Mogao bih i u Španiju, ali ne mislim da će Real ponovno pokušati da me dovede. Ne nakon što su se silno potrudili zimus."

Inače, Van Nistelrooy je svjestan da mu igračko vrijeme prolazi o čemu svjedoči njegova sljedeća izjava:

"Odlučio sam prihvatiti ulogu rezervnog napadača bude li neki evropski velikan iskazao želju za mojim dovođenjem. Pristao bih na to i u januaru u Realu, oni su znali da sam spreman na tu ulogu."