Iskreno o svemu
37

Priča Pabla Osvalda: Ronaldo poslije treninga radi sklekove, a ja pravim roštilj

Klix.ba
Pablo Osvaldo (Foto: EPA-EFE)
Pablo Osvaldo (Foto: EPA-EFE)
Sada već penzionisani nogometaš Pablo Daniel Osvaldo u opširnom intervjuu za špansku Marcu otkrio je neke anegdote iz svoje karijere tokom koje se uvijek nalazio u kontroverznim situacijama.

Osvaldo je karijeru počeo u Huracanu još 2005. godine gdje je na 33 utakmice postigao 11 pogodaka, a ubrzo je stigao u Italiju gdje je potpisao za Atalantu. Kasnije je u Italiji igrao za Lecce, Fiorentinu i Bolognu, nakon koje je otišao u Espanyol.

Uslijedio je transfer u Romu, pa u Southampton, nakon kojeg je išao na posudbe u Juventus, Inter i Bocu Juniors. Ubrzo je obukao i dres Porta, nakon kojeg je još jednom zaigrao za Bocu Juniors gdje je u 30. godini odlučio prekinuti karijeru.

Kako kaže, svijet nogometa nije za njega, a kao nabolji primjer naveo je svoje ponašanje u odnosu na najboljeg igrača svijeta - Cristiana Ronalda.

"Svijet nogometa više nije bio za mene. Ronaldo nakon treninga ode kući i radi sklekove, a ja odem kući praviti roštilj", kazao je Osvaldo, pa nastavio:

"Nogomet mi je dao priliku da zaradim i pomognem porodici, zbog čega mogu priuštiti da više ništa ne radim. Nogomet mi je dopustio da putujem i upoznam različite ljude i mjesta, promijenio je moj život, ali mi je oduzeo slobodu. Ipak, ja se ne mogu odreći slobode", iskren je bio ovaj napadač.

Nakon toga, ispričao je kako su treneri reagovali na činjenicu da puši cigarete, zbog čega je na kraju i otjeran iz Boce Juniorsa.

"Konzumirao sam cigarete u trening kampovima u Italiji, a treneri su mu nudili upaljač. U Boci sam izbačen kada je trener saznao da pušim, a nakon svega, kada sam nedavno igrao s prijateljima nogomet imao sam osjećaj kao da umirem. Sada me sve boli", kazao je kroz osmijeh Osvaldo koji je već sada daleko od takmičarske forme.

Osvaldo je iskreno rekao da ne bi volio imati život Lionela Messija, ali da bi volio igrati kao on.

"Ne bih volio biti Lionel Messi. Volio bih da igram kao on, ali ne i da imam njegov život. To je kao da ste u zlatnom zatvoru, ne možete otići nigdje i popiti nešto na brzinu. Možda njega nije briga za to, ali mene jeste. Zamišljam ga kako kupuje najveći TV na svijetu, no nikada nije u dnevnoj sobi da ga gleda. Vjerovatno vozi Ferrari, a živi 15 minuta od trening centra Barcelone", kazao je Osvaldo za svog sunarodnjaka, a na pitanje koji je trener imao najviše razumijevanja za njegovo ponašanje, kao iz topa je rekao:

"Pochettino. On me razumio, posebno kada smo bili u Espanyolu, dok se u Southamptonu to promijenilo, vjerovatno zbog toga što se on promijenio. Ja sam ostao ista osoba kao i prije, on mi je bio kao otac, a najbolji trener koji me trenirao je Conte. On je uvijek u pravu, izgleda kao da vidi stvari prije drugih", otkriva Osvaldo.

Za kraj, pohvalio je Luisa Enriquea bez obzira na to što su između njih bile neke tenzije.

"Imao sam tenzije s Enriqueom jer je on iskrena osoba koja nikada ne laže. Kao trener je genije, sličan Guardioli, a s njim imate osjećaj kao da na svakoj utakmici možete postići šest golova", kazao je za kraj Osvaldo.

Osvaldo je za reprezentaciju Italije odigrao 14 utakmica u kojima je postigao četiri pogotka, a najzapaženiju ulogu imao je u Romi od 2011. do 2013. godine kada je u 55 utakmica postigao 27 pogodaka.