Nogomet
18

Previše je mala riječ: Kinezi Ronaldu nudili više od 100 miliona eura za godišnju platu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jorge Mendes, agent Cristiana Ronalda, u izjavi za italijanski Sky Sports kazao je da je jedan kineski klub Ronaldu nudio platu u iznosu od 100 miliona eura godišnje te da je bio spreman platiti 300 miliona eura Real Madridu za transfer.

Mendes tvrdi da Ronaldovo srce pripada samo Real Madridu i da je nemoguće da Portugalac napusti redove aktuelnog prvaka Evrope.

"Iz Kine su nudili 300 miliona eura Real Madridu i više od 100 miliona eura igraču. Ali nije sve u novcu. Real Madrid je njegov život. Cristiano je sretan u Real Madridu i nemoguće je da ode u Kinu. Kinesko tržište je novo, mogu kupiti mnogo igrača, ali je nemoguće da dovedu Ronalda. Cristiano je najbolji igrač na svijeti i najbolji svih vremena, normalno je da ima ponuda. Osvojio je Euro s Portugalom, to je kao da osvojite Seriju A sa Genoom, jer oni nisu favoriti", kazao je Mendes.

Najplaćeniji fudbaler svijeta je trenutno Carlos Tevez koji je prelaskom u kineski Shanghai Shenuu sebi navodno osigurao godišnju platu u iznosu od 40 miliona eura godišnje.